Το κελυφωτό φιστίκι κρύβει μέσα του τόση γεύση που δεν πρέπει να το δοκιμάζουμε σε μία μόνο του εκδοχή. Παραγωγοί, το μετατρέπουν-μεταξύ άλλων- σε γλυκό του κουταλιού, πέστο, βούτυρο, πραλίνα, μαρμελάδα και νοσταλγικό υποβρύχιο.
Κάθε μία από αυτές τις εκδοχές μπήκε στο δικό της βαζάκι κι εμείς τις δοκιμάσαμε και σας τις προτείνουμε, για να τις απολαύσετε άλλες ατόφιες κι άλλες για να ενισχύσετε τι γεύση και να δώσετε ακόμη περισσότερο χαρακτήρα και ενδιαφέρον στις γλυκιές και αλμυρές παρασκευές σας.
1. Γλυκό του κουταλιού φιστίκι, Citrus
Ολόκληρο άγουρο φιστίκι που κρατάει μέσα το σιρόπι. Αρκετά τραγανό με πλούσιο άρωμα και γεμάτη γεύση. Το σιρόπι είναι λεπτόρρευστο με νότες λεμονιού.
2. Pesto φιστικιού Διόνυσος, Ματσούκα
Έντονη η παρουσία του σκόρδου αλλά και του φιστικιού. Ταιριάζει με ζυμαρικά, σε μπρουσκέτες με μοτσαρέλα και σε πίτσες.
3. Βούτυρο κελυφωτού φιστικιού Αίγινας, Διόνυσος, Ματσούκα
Βαθύ πράσινο χρώμα που μοιάζει να λείπει η φλούδα του καρπού. Αρκετά γλυκό, με έντονη παρουσία βούτυρου κακάο και στυφή επίγευση.
4. Γλυκό του κουταλιού φιστίκι Κοράκης – Μαρίνος, Κάβα Αλέξης
Εξωτερικά μοιάζει με γλυκό σταφύλι. Είναι τραγανό, πολύ γλυκό, με έντονη την παρουσία της γλυκόζης.
5. Μαρμελάδα φιστίκι Αιάκειον, Olicatessen
Θυμίζει πιο πολύ αλεσμένο γλυκό του κουταλιού. Περιέχει κομμάτια από χλωρό και ξηρό καρπό, με γεμάτη γεύση και ισορροπημένη γλύκα.
6. Βούτυρο κελυφωτού φιστικιού Nutlers, 4 Seasons Bio
Έχει λαδί χρώμα (που σημαίνει ότι στο προϊόν συμμετέχουν όλος ο καρπός, ακόμα και η φλούδα του), γεμάτο σώμα και έντονο άρωμα. Το καβούρδισμά του είναι ωραίο δίνοντας μια ξηροκαρπάτη, πλούσια γεμάτη γεύση.
7. Άλειμμα κελυφωτών φιστικιών, Ελληνικός Καρπός, Olicatessen
Έχει σκούρο χρώμα λόγω του έντονου καβουρδίσματος του ξηρού καρπού. Διαθέτει αρκετή λιπαρότητα, ωραία υφή και έντονη πικράδα. Υστερεί σε άρωμα.
8. Βανίλια υποβρύχιο φιστίκι Βομβύλας, Κάβα Αλέξης
Έχει φλούο πράσινο χρώμα. Η παρουσία της γεύσης του καρπού είναι αρκετά διακριτική καθώς για την παραγωγή του χρησιμοποιείται εσάνς φιστικιού.
9. Vegalina Green Kakau Worship, 4 Seasons Bio
Πραλίνα από φιστίκι με καφεπράσινο χρώμα. Έχει γλυκιά και ωραία βουτυράτη υφή καθώς και γεμάτο σώμα. Το πάντρεμα του ξηρού καρπού με το κακάο είναι ιδανικό, χωρίς το ένα να επισκιάζει το άλλο.
Κείμενο: Βασίλης Δημαράς, Γιάννα Μπαλαφούτη
Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography
Το άρθρο της εβδομάδας
ΘΕΜΑΤΑ
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!