Η γλύκα του φθινοπώρου με τις ήπιες λιακάδες και τις δροσερές νύχτες αναζητά την κατάλληλη παρέα. Και ποια θα μπορούσε να είναι πιο ταιριαστή από τα σύκα, τα καρύδια και το κρασί. Τα φρέσκα σύκα ακόμη καλά κρατούν ενώ τα αποξηραμένα της νέας εσοδείας μόλις έφτασαν στα ράφια. Ιδίως τα αποξηραμένα είναι φρούτα πασπαρτού που μας χαρίζουν γευστικές απολαύσεις με όποιο τρόπο και αν συνδυαστούν: με ξηρούς καρπούς, με αλλαντικά όπως το προσούτο και το μπέικον, με γιαούρτι, με παλαιωμένα τυριά και ροκφόρ. Συμπληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο τα πλατό τυριών και αλλαντικών, μπαίνουν σε σαλάτες, και είναι μια θρεπτική λιχουδιά για όλες τις ώρες της ημέρας. Αποτελούν δε μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και είναι πλούσια σε μέταλλα και αντιοξειδωτικά.
Τα καρύδια από την άλλη πρωταγωνιστούν σε πολλά γλυκά, κάνουν το ιδανικό ζευγάρι όταν ενώνονται με το μέλι, μπαίνουν σε γεμίσεις πουλερικών, σε σαλάτες και ψωμιά και άλλες αλμυρές συνταγές.
Όσο για το κρασί που μπαίνει στο μαγείρεμα οι Γάλλοι λένε πως το κρασάτο φαγητό «θέλει ένα μπουκάλι στην κατσαρόλα και ένα στο τραπέζι». Είναι μάλλον υπερβολικό αυτό αλλά εννοούν πως δεν πρέπει να το τσιγκουνευόμαστε.
Κατά τα άλλα θα πρέπει να θυμόμαστε ότι το κρασί που προσθέτουμε στο φαγητό θα πρέπει να είναι καλής ποιότητας, και να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου. Το ρίχνουμε στην αρχή του μαγειρέματος, δεν ανακατεύουμε διαφορετικά κρασιά στο ίδιο φαγητό και προτιμάμε το κρασί που θα χρησιμοποιήσουμε στο μαγείρεμα να το σερβίρουμε και στο τραπέζι. Πάμε να μαγειρέψουμε!
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.
Φθινοπωρινές συνταγές με σύκα, καρύδια και κρασί
Η γλύκα του φθινοπώρου με τις ήπιες λιακάδες και τις δροσερές νύχτες αναζητά την κατάλληλη παρέα. Και ποια θα μπορούσε να είναι πιο ταιριαστή από τα σύκα, τα καρύδια και το κρασί. Τα φρέσκα σύκα ακόμη καλά κρατούν ενώ τα αποξηραμένα της νέας εσοδείας μόλις έφτασαν στα ράφια. Ιδίως τα αποξηραμένα είναι φρούτα πασπαρτού που μας χαρίζουν γευστικές απολαύσεις με όποιο τρόπο και αν συνδυαστούν: με ξηρούς καρπούς, με αλλαντικά όπως το προσούτο και το μπέικον, με γιαούρτι, με παλαιωμένα τυριά και ροκφόρ. Συμπληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο τα πλατό τυριών και αλλαντικών, μπαίνουν σε σαλάτες, και είναι μια θρεπτική λιχουδιά για όλες τις ώρες της ημέρας. Αποτελούν δε μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και είναι πλούσια σε μέταλλα και αντιοξειδωτικά.
Τα καρύδια από την άλλη πρωταγωνιστούν σε πολλά γλυκά, κάνουν το ιδανικό ζευγάρι όταν ενώνονται με το μέλι, μπαίνουν σε γεμίσεις πουλερικών, σε σαλάτες και ψωμιά και άλλες αλμυρές συνταγές.
Όσο για το κρασί που μπαίνει στο μαγείρεμα οι Γάλλοι λένε πως το κρασάτο φαγητό «θέλει ένα μπουκάλι στην κατσαρόλα και ένα στο τραπέζι». Είναι μάλλον υπερβολικό αυτό αλλά εννοούν πως δεν πρέπει να το τσιγκουνευόμαστε.
Κατά τα άλλα θα πρέπει να θυμόμαστε ότι το κρασί που προσθέτουμε στο φαγητό θα πρέπει να είναι καλής ποιότητας, και να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου. Το ρίχνουμε στην αρχή του μαγειρέματος, δεν ανακατεύουμε διαφορετικά κρασιά στο ίδιο φαγητό και προτιμάμε το κρασί που θα χρησιμοποιήσουμε στο μαγείρεμα να το σερβίρουμε και στο τραπέζι. Πάμε να μαγειρέψουμε!
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!