Οι υψηλές θερμοκρασίες, τα μπάνια και οι βόλτες ζητούν ελαφριά πιάτα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι πολύ νόστιμα! Χρειαζόμαστε μόνο τα κατάλληλα υλικά, τα σκεύη, και βέβαια τις συνταγές. Είναι καλύτερο να αποφύγουμε το κόκκινο κρέας, τις βαριές σάλτσες και τα πολλά μπαχαρικά και να προτιμήσουμε το λευκό κρέας, τα ψάρια, τα θαλασσινά, τα λαχανικά της εποχής και τα φρέσκα μυρωδικά.
Τα τηγάνια, οι γάστρες και κατσαρόλες με αντικολλητική επίστρωση θα μας επιτρέψουν να μαγειρέψουμε με ελάχιστη λιπαρή ουσία, και το ψήσιμο στο γκριλ σε σχάρα θα απομακρύνει τα πολλά λίπη από το φαγητό. Το μαγείρεμα στον ατμό θα κρατήσει τις γεύσεις των υλικών που θα αναδειχθούν περισσότερο αν προσθέσουμε έπειτα λίγο ωμό ελαιόλαδο στο πιάτο.
Μια άλλη ιδέα είναι να βάλουμε κοτόπουλο, κρέας, ψάρι, λαχανικά αλλά και ρύζι και πατάτες σε μια λαδόκολλα, να τα κλείσουμε σε πακέτο και να τα ψήσουμε. Το πιο εύκολο και handmade σκεύος κουζίνας που επιτρέπει στο φαγητό να μαγειρευτεί στους ίδιους τους χυμούς του. Μπορούμε μάλιστα να φτιάξουμε ολόκληρα ψάρια ή και φέτες ψαριών στη λαδόκολλα, προσθέτοντας μείγματα μυρωδικών και ξύσμα λεμονιού.
Τα σαλατογεύματα είναι μια εξαιρετική λύση για πιάτα πλούσια, νόστιμα και χορταστικά. Κολοκυθάκια, παντζάρια, φασόλια μαυρομάτικα, βλίτα και φρέσκα φασολάκια, μαζί με βραστά αυγά, ψητό κοτόπουλο ή κάποιο θαλασσινό, και με ένα ελαφρύ ντρέσινγκ γίνονται γευστικότατα πιάτα. Μια καλή εναλλακτική είναι να αντικαταστήσουμε μια ποσότητα του λαδιού στο ντρέσινγκ με mild μουστάρδα. Η νοστιμότατη ελαφρότητα της κουζίνας είναι εδώ!
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.
Τα ελαφριά του Αυγούστου
Οι υψηλές θερμοκρασίες, τα μπάνια και οι βόλτες ζητούν ελαφριά πιάτα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι πολύ νόστιμα! Χρειαζόμαστε μόνο τα κατάλληλα υλικά, τα σκεύη, και βέβαια τις συνταγές. Είναι καλύτερο να αποφύγουμε το κόκκινο κρέας, τις βαριές σάλτσες και τα πολλά μπαχαρικά και να προτιμήσουμε το λευκό κρέας, τα ψάρια, τα θαλασσινά, τα λαχανικά της εποχής και τα φρέσκα μυρωδικά.
Τα τηγάνια, οι γάστρες και κατσαρόλες με αντικολλητική επίστρωση θα μας επιτρέψουν να μαγειρέψουμε με ελάχιστη λιπαρή ουσία, και το ψήσιμο στο γκριλ σε σχάρα θα απομακρύνει τα πολλά λίπη από το φαγητό. Το μαγείρεμα στον ατμό θα κρατήσει τις γεύσεις των υλικών που θα αναδειχθούν περισσότερο αν προσθέσουμε έπειτα λίγο ωμό ελαιόλαδο στο πιάτο.
Μια άλλη ιδέα είναι να βάλουμε κοτόπουλο, κρέας, ψάρι, λαχανικά αλλά και ρύζι και πατάτες σε μια λαδόκολλα, να τα κλείσουμε σε πακέτο και να τα ψήσουμε. Το πιο εύκολο και handmade σκεύος κουζίνας που επιτρέπει στο φαγητό να μαγειρευτεί στους ίδιους τους χυμούς του. Μπορούμε μάλιστα να φτιάξουμε ολόκληρα ψάρια ή και φέτες ψαριών στη λαδόκολλα, προσθέτοντας μείγματα μυρωδικών και ξύσμα λεμονιού.
Τα σαλατογεύματα είναι μια εξαιρετική λύση για πιάτα πλούσια, νόστιμα και χορταστικά. Κολοκυθάκια, παντζάρια, φασόλια μαυρομάτικα, βλίτα και φρέσκα φασολάκια, μαζί με βραστά αυγά, ψητό κοτόπουλο ή κάποιο θαλασσινό, και με ένα ελαφρύ ντρέσινγκ γίνονται γευστικότατα πιάτα. Μια καλή εναλλακτική είναι να αντικαταστήσουμε μια ποσότητα του λαδιού στο ντρέσινγκ με mild μουστάρδα. Η νοστιμότατη ελαφρότητα της κουζίνας είναι εδώ!
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!