Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Στην Κρήτη ο Άκης Πετρετζίκης: Χοχλιοί, αρνί με ασκολίμπρους, τσουρέκι με στάκα και… μια μαντινάδα | Video

Στην Κρήτη ο Άκης Πετρετζίκης: Χοχλιοί, αρνί με ασκολίμπρους, τσουρέκι με στάκα και… μια μαντινάδα | Video


Το απολαυστικό food tour του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα μοναδικό επεισόδιο «Akis’ Food Tour» στην Κρήτη, μεθαύριο Κυριακή 21 Απριλίου, στις 20:00.

Αυτή την Κυριακή, ο Άκης Πετρετζίκης ετοιμάζεται να μας δείξει την Κρήτη έτσι όπως δεν την έχουμε ξαναδεί. Επισκέπτεται το νησί εκτός σεζόν, όταν οι ρυθμοί είναι διαφορετικοί και οι ντόπιοι ετοιμάζονται πυρετωδώς για το Πάσχα. Σε αυτό το επεισόδιο παρακολουθούμε ένα απολαυστικό food tour.

Δείτε τη μαντινάδα του Άκη στο TikTok

@alphatv_official O @Akis Petretzikis στην Κρήτη… #AkisFoodTour Κυριακή στις 20.00 στον #alphatv #fy #fyp #fyp #viralvideo #tiktokgreece ♬ original sound – Alpha TV

Στο καφενείο του Καγιαμπή καταλαβαίνουμε γιατί η κρητική κουζίνα είναι η πιο υγιεινή της Μεσογείου. Ο Άκης κάνει διατριβή στους μεζέδες της τσικουδιάς, δοκιμάζει σπάνια λούπινα,  φρέσκα κουκιά, ομελέτα με τσιμούλια, σταμναγκάθι και ωμές αγκινάρες.

Πριν φύγει από το Ηράκλειο, ανακαλύπτει σε ένα παντοπωλείο το σπάνιο τυρί τρύπας, που ωριμάζει σε βαθιές σπηλιές και πίνει ζεστή μαλοτήρα από τα χεράκια της γιαγιάς Βασιλικής, η οποία μελετά εδώ και 40 χρόνια τα βότανα της Κρήτης.

Το γευστικό οδοιπορικό συνεχίζεται στην ενδοχώρα του νησιού. Ο Άκης μας παίρνει μαζί του στα άδυτα ενός αρχαίου ελαιοτριβείου, στο χωριό Καψαλιανά, εκεί όπου η olive oil expert, Ελευθερία Γερμανάκη, μας εξηγεί πώς να επιλέγουμε το καλό ελαιόλαδο.

Στα φιλόξενα Ζωνιανά, τρώει πιτάκια μέχρι τελικής πτώσεως και μαθαίνει την πασχαλινή συνταγή για τα ανεβατά καλτσούνια. Σε ένα μητάτο απέναντι από τον Ψηλορείτη, βρίσκει έναν βοσκό να τυροκομεί φρέσκο τυρί και μαθαίνει όλα τα μυστικά για το αντικρυστό: μια λιχουδιά που θα τρώγεται σωστά μόνο στα ορεινά του νησιού!

Ανηφορίζοντας ακόμα πιο πάνω, φτάνει στα Ανώγεια. Εκεί, η 90χρονη γιαγιά Ζαφειρένια τον περιμένει με δυο πολύ παλιές συνταγές της Κρήτης: χοχλιούς με χόνδρο και κοιλιά με κολοκυθάκια. Η μέρα κλείνει με ρακή και μια συγκινητική συνάντηση! Ο Άκης δοκιμάζει παλαιωμένη τσικουδιά σε μια αποσταγματοποιία έξω από το Ρέθυμνο και συναντά τον παλιό του σεφ, Τάσο Παπαδάκη. Μαγειρεύουν μαζί μια θρυλική πασχαλινή συνταγή: αρνάκι με ασκολίμπρους δεμένο με γιαούρτι.

 Κι επειδή Πάσχα χωρίς τσουρέκι δεν γίνεται, το «Akis’ Food Tour» φτάνει ως το Ρέθυμνο, για να ανακαλύψει σε ένα μικρό ξυλόφουρνο 200 ετών, το τσουρέκι με στάκα και ανθόγαλα, ένα ιδιαίτερο πασχαλινό τσουρέκι, χωρίς μαστίχα και μαχλέπι, όπως συνηθίζεται στην υπόλοιπη Ελλάδα. Λίγο πιο πέρα, σε ένα βενετσιάνικο κτίσμα στο κέντρο της πόλης, ο Άκης μας συστήνει ένα μικρό εργαστήριο που φτιάχνει χειροποίητο κανταΐφι. Και ξεχνιέται εκεί με τις ώρες.

 



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπος με τον παίκτη που τον απέκλεισε πρόωρα στο πρόσφατο US Open. Ο «Στεφ»...

Πολιτική

Με υψηλούς τόνους κατά του Νίκου Δένδια, με αφορμή τις δηλώσεις του από το Καστελλόριζο, μίλησε – μετά τον Ομέρ Τσελίκ – και ο...

Μαγαζίνο

Ο Πέτρος Ξεκούκης έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό» και μεταξύ άλλων μίλησε για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ενώ εξήγησε ότι ο ίδιος είναι ομοφοβικός. Αρχικά, ο...

Ελλάδα

Στη σύλληψη στελέχους του Στρατού Ξηράς, το οποίο φέρεται να κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία προχώρησαν οι Αρχές. Όπως αναφέρερει το Kranosgr.com, το περιστατικό συνέβη...