Υλικά
4 φιλέτα μοσχαρίσια (210-240 γρ. το κάθε ένα)
Αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
4-5 κλωναράκια θυμάρι
60 γρ. βούτυρο ανάλατο
1 μέτριο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
500 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
1 γεμάτο κουταλάκι μουστάρδα ντιζόν
1 κουταλιά αλεύρι
200 ml κόκκινο κρασί
100 ml ζωμό βοδινού
60 ml κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερώνετε τα στέικ και στις δύο πλευρές. Βάζετε ένα βαρύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και μετά τα στέικ. Μαγειρεύετε 3 λεπτά στην κάθε πλευρά. Προσθέστε το βούτυρο και το θυμάρι. Αφήνετε τα στέικ άλλο ένα λεπτό και μετά τα βγάζετε σε ένα πιάτο. Τα διατηρείτε ζεστά.
Βάζετε στο τηγάνι τα κρεμμύδια και σοτάρετε να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα σκόρδα και τα μανιτάρια σε φέτες. Όταν ψηθούν πασπαλίζετε με το αλεύρι. Προσθέστε τη μουστάρδα και περιχύνετε με το κρασί. Βάζετε το ζωμό και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε τη σος σε σιγανή φωτιά μέχρι να γίνει λίγο πιο παχύρευστη. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αφήνετε να πάρουν μια βράση.
Βάζετε πίσω τα στέικ στο τηγάνι να ζεσταθούν με τη σος. Σερβίρετε με πουρέ ή ρύζι.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!