Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπασμένο κέικ λεμόνι με custard, γιαούρτι και ροδάκινα

Σπασμένο κέικ λεμόνι με custard, γιαούρτι και ροδάκινα


Η οξύτητα του λεμονιού σε συνδυασμό με τα δροσερά ροδάκινα και την απαλή και πλούσια υφή αυτού του γλυκού, συνθέτουν το επιδόρπιο του φετινού καλοκαιριού.

Σε ένα μπολ αναδεύουμε το αυγό με τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμόνι και την κρέμα γάλακτος. Ομογενοποιούμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ενσωματώνουμε και το βούτυρο λιωμένο. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-160° C με αέρα για περίπου 45΄-55΄.

Σιρόπι λεμόνι: Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 2΄.

Κρέμα λεμόνι: Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο μέσα στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά φέρνουμε σε βρασμό. Δεν σταματάμε το ανακάτεμα με σύρμα καθόλου. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο. Καλύπτουμε με μεμβράνη την κρέμα έτσι ώστε να εφάπτεται στο μείγμα και αφήνουμε για 1 βράδυ στο ψυγείο.

Σύνθεση: Κόβουμε το κέικ σε κυβάκια και μοιράζουμε στα ποτήρια. Σιροπιάζουμε ελαφρώς με το σιρόπι λεμονιού (χλιαρό). Προσθέτουμε την κρέμα λεμόνι, το γιαούρτι και, τέλος, διακοσμούμε με ροδάκινα και επιπλέον ξύσμα λεμονιού.

Συνταγή: Pastry chef, Γιώργος Γιακουμάκης (Montèe authentic pastries) – Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος – Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ αναδεύουμε το αυγό με τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμόνι και την κρέμα γάλακτος. Ομογενοποιούμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ενσωματώνουμε και το βούτυρο λιωμένο. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-160° C με αέρα για περίπου 45΄-55΄.

Βήμα 2

Σιρόπι λεμόνι: Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 2΄.

Βήμα 3

Κρέμα λεμόνι: Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο μέσα στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά φέρνουμε σε βρασμό. Δεν σταματάμε το ανακάτεμα με σύρμα καθόλου. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο. Καλύπτουμε με μεμβράνη την κρέμα έτσι ώστε να εφάπτεται στο μείγμα και αφήνουμε για 1 βράδυ στο ψυγείο.

Βήμα 4

Σύνθεση: Κόβουμε το κέικ σε κυβάκια και μοιράζουμε στα ποτήρια. Σιροπιάζουμε ελαφρώς με το σιρόπι λεμονιού (χλιαρό). Προσθέτουμε την κρέμα λεμόνι, το γιαούρτι και, τέλος, διακοσμούμε με ροδάκινα και επιπλέον ξύσμα λεμονιού.

Συνταγή: Pastry chef, Γιώργος Γιακουμάκης (Montèe authentic pastries) – Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος – Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το μεγαλύτερο μοτοσικλετιστικό γεγονός της χρονιάς ξεκινάει στις 5 Νοεμβρίου στο Μιλάνο της Ιταλίας. Η έκθεση EICMA είναι η σημαντικότερη και μεγαλύτερη έκθεση μοτοσικλέτας στον κόσμο και κάθε...

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Η κόρη της Κλόντια Σίφερ, Κλημεντίνη έχει τα γενέθλιά της και η μητέρα της της ευχήθηκε δημόσια. Το μοντέλο συνήθως χρησιμοποιεί τα social media...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ο Γιάννης Μπουτάρης, ένας από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της σύγχρονης Ελλάδας, έφυγε από τη ζωή στις 10 Νοεμβρίου και σε ηλικία 82 ετών,...

ΕΛΛΑΔΑ

Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 200.000 ευρώ σε νόμιμο εκπρόσωπο εταιρείας security (παροχής υπηρεσιών ασφαλείας),...