Από τη Χριστίνα Χριστοφή
ΥΛΙΚΑ
1 βολβός σκόρδο
1 κ.σ ελαιόλαδο
250 g. Χαραλαμπιδης Κριστης μαργαρινη Original σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλιές φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
50 g. τριμμένη παρμεζάνα + Εξτρα για από πάνω
Αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. (Κάντε skip αν θα χρησιμοποιήσετε airfrier)
Περιχύνουμε τον βολβό του σκόρδου με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με θαλασσινό αλάτι.
Τυλιγουμε σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για 30-40 λεπτά. Αφήνουμε το σκόρδο στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
Βάζουμε τη μαργαρίνη σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα και μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι και πιπέρι. Πολτοποιούμε τα πάντα μαζί χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι.
Αφαιρούμε το ψητό σκόρδο από τον βολβό , παίρνουμε περίπου 3 ψημένες σκελίδες και λιώνουμε στη μαργαρίνη. Το υπόλοιπο σκόρδο το φυλάμε στο ψυγείο καλυμμένο σε ελαιόλαδο για άλλη συνταγή.
Κόβουμε τη μπαγκέτα στη μέση κατά μήκος ψήνουμε ελάχιστα και απλώνουμε γενναιόδωρη ποσότητα σκόρδομαργαρίνης και ψήνουμε για ακόμα 2 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Τοποθετούμε τα ντοματίνια και την ροκκα από πάνω και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Απολαύστε!
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!