Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Πώς ξεφλουδίζουμε πιο εύκολα μια γλυκοπατάτα;

Πώς ξεφλουδίζουμε πιο εύκολα μια γλυκοπατάτα;



Για να ξεφλουδίσεις πιο εύκολα μια γλυκοπατάτα, υπάρχουν μερικά κόλπα που μπορούν να κάνουν τη διαδικασία πιο γρήγορη και αποτελεσματική.

  1. Βράσιμο πριν το ξεφλούδισμα
    Βήματα:

Βάλε τις γλυκοπατάτες ολόκληρες σε βραστό νερό και άφησέ τες να βράσουν για περίπου 10-15 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος).
Βγάλε τις γλυκοπατάτες από το νερό και άφησέ τες να κρυώσουν λίγο ώστε να μπορείς να τις πιάσεις χωρίς να καείς.
Με τα χέρια ή ένα μαχαιράκι, η φλούδα θα ξεκολλάει πολύ εύκολα.
Πλεονέκτημα: Το βράσιμο μαλακώνει τη φλούδα, και έτσι μπορείς να την αφαιρέσεις χωρίς τη χρήση μαχαιριού ή ξεφλουδιστήρα. Επίσης, διατηρείται το σχήμα και η υφή της γλυκοπατάτας, ιδανικό αν τη χρειάζεσαι για μαγείρεμα.

  1. Φούρνος μικροκυμάτων
    Βήματα:

Τρύπησε ελαφρά τις γλυκοπατάτες με ένα πιρούνι για να μην σκάσουν στο φούρνο μικροκυμάτων.
Βάλε τις γλυκοπατάτες στο φούρνο μικροκυμάτων για 5-8 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος), μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
Άφησέ τες να κρυώσουν για μερικά λεπτά και στη συνέχεια αφαίρεσε τη φλούδα με τα χέρια σου ή με ένα μαχαιράκι.
Πλεονέκτημα: Γρήγορη διαδικασία, χωρίς να χρειάζεται να περιμένεις να βράσουν οι πατάτες. Η φλούδα αφαιρείται πολύ πιο εύκολα.

  1. Χρήση ξεφλουδιστήρα λαχανικών
    Βήματα:

Κράτα τη γλυκοπατάτα σταθερά με το ένα χέρι.
Με έναν καλό ξεφλουδιστήρα λαχανικών, άρχισε να αφαιρείς τη φλούδα από τη γλυκοπατάτα, ξεκινώντας από την κορυφή και συνεχίζοντας προς τα κάτω.
Βεβαιώσου ότι χρησιμοποιείς έναν αιχμηρό ξεφλουδιστήρα, καθώς η φλούδα της γλυκοπατάτας είναι πιο σκληρή σε σχέση με την κοινή πατάτα.
Πλεονέκτημα: Δεν επηρεάζεται η υφή της γλυκοπατάτας από το βράσιμο ή το μαγείρεμα, και είναι ιδανικό αν τη χρειάζεσαι ωμή για να την κόψεις σε κομμάτια.

  1. Καθάρισμα μετά από ψήσιμο
    Βήματα:

Ψήσε τις γλυκοπατάτες στο φούρνο με τη φλούδα, στους 200°C για περίπου 45-60 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμες, άφησέ τες να κρυώσουν λίγο.
Η φλούδα θα ξεκολλήσει πανεύκολα, και η υφή της γλυκοπατάτας θα είναι μαλακή και γλυκιά.
Πλεονέκτημα: Μετά το ψήσιμο, η φλούδα ξεκολλάει σχεδόν από μόνη της, και το εσωτερικό της πατάτας είναι μαλακό και έτοιμο για κατανάλωση.

Διάλεξε τον τρόπο που σου ταιριάζει ανάλογα με το πόσο χρόνο και ενέργεια θες να δαπανήσεις!

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

Το μάρμαρο, είναι ένα πολύ δημοφιλές οικοδομικό υλικό εδώ και χιλιάδες χρόνια, το οποίο εκτιμάται για την ομορφιά, το στυλ και την κομψότητά του...

Αθλητικά

Ντεμπούτο στο Champions League έκανε το βράδυ της Τετάρτης ο Χρήστος Τζόλης. Ο Έλληνας εξτρέμ, που το καλοκαίρι μετεγγράφηκε στην Μπριζ πήρε το «βάπτισμα...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό πενταθέσιο Ford Explorer ανοίγει το δρόμο για την έλευση μιας νέας σειράς τολμηρών, εμβληματικών EV της αμερικανικής...

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...