ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
• 500γρ αλεύρι χωριάτικο
• ½ κουταλάκι αλάτι
• 90γρ λάδι
• 250γρ νερό
Για τη γέμιση
• 250γρ χαλβά
• 150γρ χαρουπόμελο
• 2 κουταλάκια τσαγιού κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη, ανακατεύεις το αλεύρι με το αλάτι και το λάδι. Προσθέτεις το νερό και ζυμώνεις. Αφήνεις να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα.
Ετοιμάζεις τη γέμιση: λιώνεις τον χαλβά με πιρούνι, προσθέτεις το χαρουπόμελο και την κανέλα
και ανακατεύεις.
Ανοίγεις τη ζύμη σε φύλλο λεπτό (αν θα χρησιμοποιήσεις τη μηχανή, φτάνεις μέχρι το προ-τελευταίο στάδιο). Βάζεις ένα κουταλάκι γέμιση κατά διαστήματα, στο κέντρο του φύλλου.
Βρέχεις ελαφρά γύρω από τη γέμιση, διπλώνεις και κόβεις σε ορθογώνια διαστάσεων περίπου 4 x 6 εκ.
Ψήνεις σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, μέχρι τα μπουρέκια να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!