Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Πεσκανδρίτσα με φασολάκια | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Πεσκανδρίτσα με φασολάκια | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ψάρι με λαδερό λαχανικό; Ναι, ταιριάζουν πολύ! Δοκιμάστε αυτή την απίθανη συνταγή με ψωμωμένη πεσκανδρίτσα και τρυφερά φασολάκια και θα μας θυμηθείτε!

40′ προετοιμασία, 1 ώρα και 10′ μαγείρεμα, Σύνολο: 1 ώρα και 50′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πεσκανδρίτσα με φασολάκια πρώτα αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και το αφήνουμε στο ψυγείο (μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά).
  2. Σε μια μεγάλη, κατά προτίμηση πλατιά, κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τη μισή ποσότητα σκόρδου για περίπου μισό λεπτό, προσέχοντας να μη μαυρίσει και πικρίσει.
  3. Προσθέτουμε τα κομμάτια ψαριού και τα ροδίζουμε για περίπου 1 – 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μεγάλο πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη.
  4. Στο ελαιόλαδο που ήδη υπάρχει στην κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 4 – 5 λεπτά, έως ότου μαλακώσει λίγο.
  5. Προσθέτουμε τα φασολάκια, το μαϊντανό, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
  6. Ρίχνουμε το ούζο μαζί με 400 ml ζεστό νερό, αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση για 2 – 3 λεπτά, μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε τα φασολάκια για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να γίνουν όσο τρυφερά και μαλακά θέλουμε.
  7. Αν ενδιαμέσως σωθούν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
  8. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, σκορπίζουμε το δυόσμο, ανακατεύουμε με μια κουτάλα και δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά.
  9. Αν υπάρχουν παραπανίσια υγρά στην κατσαρόλα, αφήνουμε για 1 – 2 λεπτά να εξατμιστούν και βάζουμε με προσοχή το ψάρι μαζί με τα υγρά που πιθανώς άφησε στο πιάτο.
  10. Σείουμε την κατσαρόλα (δεν ανακατεύουμε για να μη διαλυθεί το ψάρι), σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό στο σβησμένο μάτι για 5 λεπτά.
  11. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το υπόλοιπο σκόρδο για μισό λεπτό, ίσα να βγάλει το άρωμά του. Το αφαιρούμε.
  12. Ρίχνουμε τα ντοματίνια, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 – 6 λεπτά, ή μέχρι να μελώσουν, και περιχύνουμε με το μείγμα το φαγητό.
  13. Σερβίρουμε αμέσως την πεσκανδρίτσα με τα φασολάκια και συνοδεύουμε με ψωμί ή παξιμάδια και ελιές της αρεσκείας μας.

Ενα ροζέ κρασί ταιριάζει πολύ, αλλά δεν θα έλεγα όχι και σε ένα λευκό Sauvignon.

Πηγή: gastronomos.gr

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Ελλάδα

Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου, 11 περιπτώσεις απάτης, τις οποίες διέπραξε 49χρονος με το πρόσχημα ενοικίασης διαμερίσματος μέσω ιστοσελίδων. Ο 49χρονος συνελήφθη...

Μαγαζίνο

Το «Grand Hotel» έχει λαμπερά εγκαίνια και ανοίγει τις πόρτες του την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στις 21:00. Η νέα δραματική σειρά του ΑΝΤ1 θα...

Κόσμος

Ο ουρουγουανός πρώην πρόεδρος Χοσέ «Πέπε» Μουχίκα, ο οποίος διαγνώστηκε στις αρχές Μαΐου πως έχει καρκίνο στον οισοφάγο, εισήχθη χθες Πέμπτη σε νοσοκομείο, για...

Αυτοκίνητο

του Δημήτρη Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Το Misano World Circuit Marco Simoncelli φιλοξενεί τον 13ο Γύρο του MotoGP 2024 και την Πέμπτη στο Gran...