Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Πατάτες γιαχνί με φέτα | cantina.protothema.gr

Πατάτες γιαχνί με φέτα | cantina.protothema.gr


Η πατάτα δικαιωματικά κατέχει μία σταθερή θέση στο τραπέζι μας, είτε ως ορεκτικό, είτε ως κυρίως, κάθε εποχή και σε κάθε περίσταση.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε στη μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη, το μπαχάρι, τους κόκκους πιπεριού και σοτάρουμε για 1΄, ανακατεύοντας διαρκώς.

Μόλις σοταριστούν καλά χωρίς να καούν, προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ. Ανακατεύουμε να τσιγαριστεί και να βγάλει το άρωμά του και κατόπιν προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα.

Μόλις βγάλει η ντομάτα τα υγρά της, προσθέτουμε και τις πατάτες. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα και προσθέτουμε και ένα ποτήρι καυτό νερό. Κλείνουμε με το καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά να σιγομαγειρευτούν οι πατάτες. Ανακινούμε πότε-πότε την κατσαρόλα για να μην κολλήσει το φαγητό και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο καυτό νερό επιπλέον.

Το φαγητό πρέπει να μείνει στο τέλος μόνο με το λάδι του. Σερβίρουμε αμέσως σε ζεστά πιάτα βάζοντας από πάνω λίγη τριμμένη φέτα ή άλλο λευκό τυρί της αρεσκείας μας.

Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: STUDIO LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε στη μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη, το μπαχάρι, τους κόκκους πιπεριού και σοτάρουμε για 1΄, ανακατεύοντας διαρκώς.

Βήμα 2

Μόλις σοταριστούν καλά χωρίς να καούν, προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ. Ανακατεύουμε να τσιγαριστεί και να βγάλει το άρωμά του και κατόπιν προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα.

Βήμα 3

Μόλις βγάλει η ντομάτα τα υγρά της, προσθέτουμε και τις πατάτες. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα και προσθέτουμε και ένα ποτήρι καυτό νερό. Κλείνουμε με το καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά να σιγομαγειρευτούν οι πατάτες. Ανακινούμε πότε-πότε την κατσαρόλα για να μην κολλήσει το φαγητό και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο καυτό νερό επιπλέον.

Βήμα 4

Το φαγητό πρέπει να μείνει στο τέλος μόνο με το λάδι του. Σερβίρουμε αμέσως σε ζεστά πιάτα βάζοντας από πάνω λίγη τριμμένη φέτα ή άλλο λευκό τυρί της αρεσκείας μας.

Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: STUDIO LM

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπος με τον παίκτη που τον απέκλεισε πρόωρα στο πρόσφατο US Open. Ο «Στεφ»...

Πολιτική

Με υψηλούς τόνους κατά του Νίκου Δένδια, με αφορμή τις δηλώσεις του από το Καστελλόριζο, μίλησε – μετά τον Ομέρ Τσελίκ – και ο...

Αθλητικά

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτήν την ώρα δύο αγώνες για την τρίτη και τελευταία ημέρα της πρεμιέρας της League Phase του Champions League. Η Μπενφίκα,...

Μαγαζίνο

Ο Πέτρος Ξεκούκης έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό» και μεταξύ άλλων μίλησε για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ενώ εξήγησε ότι ο ίδιος είναι ομοφοβικός. Αρχικά, ο...