Μια απλή σάλτσα Μπολονέζ παραλίγο να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στην Ιταλία και το Ηνωμένο καθώς ένας Βρετανός σεφ παρουσίασε τη δική του, εύκολη, εκδοχή της συνταγής.
Ο Άνταμ Τζέιμς Πόλοκ, συγγραφέας για φαγητά και φωτογράφος με έδρα τη Βόρεια Ιρλανδία, μαγείρεψε τη δική του βερσιόν του «εμβληματικού ιταλικού πιάτου ζυμαρικών» ragù alla bolognese το οποίο ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Πυρ ομαδόν α λα Ιταλικά – «Μα τι κάνεις;»
Ο βρετανός συγγραφέας δεν φανταζόταν το κύμα οργής που θα εξαπέλυαν οι χιλιάδες Ιταλοί φανς κάτω από τις αναρτήσεις του. Οι αντιρρήσεις για το πιάτο του δεν ήταν λίγες. Όπως σχολίασαν οι περισσότεροι, θα έπρεπε να είχε μαγειρέψει πρώτα τα λαχανικά ενώ τόνισαν πως το πιάτο του έμοιαζε περισσότερο με ραγού.
Μία Ιταλίδα έγραψε: «Πολλά λάθη! 1) Τα λαχανικά (χωρίς σκόρδο) τηγανίζονται πριν να προσθέσετε μοσχαρίσιο +χοιρινό κιμά (3/1), Όχι πανσέτα! Όταν το κρέας μαγειρευτεί προσθέστε κρασί, αφήστε να στεγνώσει, στη συνέχεια πασάτα ντομάτας (χωρίς κομμάτια ντομάτας). Μαγειρεύουμε στη χαμηλότερη θερμοκρασία για 3 ώρες με καπάκι και ανακατεύουμε».
Άλλοι έγραψαν: «Παρακαλώ, μην λέτε ότι αυτό το πιάτο είναι ιταλικό. Πιθανόν να είναι νόστιμο, αλλά η σάλτσα Μπολονέχ δεν υπάρχει στην Ιταλία και η ragu διαφέρει από τη συνταγή σας».
Ενώ ένας άλλος ανέφερε: «Η σειρά είναι κάπως λάθος, πραγματικά θέλετε πρώτα ένα σοφρίτο, μετά προσθέτετε το κρέας σας (όχι πανσέτα ή σκόρδο), γάλα και μετά κρασί. Και όχι πάστα ντομάτας, δεν είναι σάλτσα ντομάτας….».
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!