Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πάβλοβα με φρούτα εποχής | cantina.protothema.gr

Πάβλοβα με φρούτα εποχής | cantina.protothema.gr


Φτιάχνομε πάβλοβα, το κλασικό, αέρινο γλυκό, που σε αυτή του την εκδοχή, σερβίρεται με ζουμερά και γεμάτα άρωμα και γεύση φρούτα εποχής

Ελβετική μαρέγκα: Στο μίξερ με σύρμα αφρατεύουμε την κρυσταλλική ζάχαρη με το ασπράδι μέχρι να σφίξει καλά και να αφρατέψει ωραία. Έπειτα ρίχνουμε μέσα και τη ζάχαρη άχνη και τη βανιλίνη και ομογενοποιούμε με μια μαρίζ.

 

Ganache montèe vanilla: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά τα 125 ml κρέμα γάλακτος, το μέλι και τη βανίλια. Καλύπτουμε το μείγμα στο μπολ με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται στο μείγμα και αφήνουμε να σταθεί για 1 ώρα. Φέρνουμε ξανά σε βρασμό και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Αναδεύουμε με μια μαρίζ ή ιδανικά με ραβδομπλέντερ.

Ganache montèe vanilla: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά τα 125 ml κρέμα γάλακτος, το μέλι και τη βανίλια. Καλύπτουμε το μείγμα στο μπολ με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται στο μείγμα και αφήνουμε να σταθεί για 1 ώρα. Φέρνουμε ξανά σε βρασμό και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Αναδεύουμε με μια μαρίζ ή ιδανικά με ραβδομπλέντερ.

Τέλος, προσθέτουμε τα 250 ml κρέμα γάλακτος (κρύα) και ρευστή και ομογενοποιούμε ξανά. Καλύπτουμε με μεμβράνη το μπολ έτσι ώστε να εφάπτεται στο μείγμα και αφήνουμε για 1 βράδυ στο ψυγείο.

Σύνθεση: Αφρατεύουμε στο μίξερ την ganache με το σύρμα. Τοποθετούμε σε πιατέλα τη μαρέγκα και από πάνω την ganache. Τέλος, γαρνίρουμε με φρούτα εποχής και σερβίρουμε αμέσως.

Συνταγή: Pastry chef, Γιώργος Γιακουμάκης (Montèe authentic pastries) – Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος – Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Διαδικασία

Βήμα 1

Ελβετική μαρέγκα: Στο μίξερ με σύρμα αφρατεύουμε την κρυσταλλική ζάχαρη με το ασπράδι μέχρι να σφίξει καλά και να αφρατέψει ωραία. Έπειτα ρίχνουμε μέσα και τη ζάχαρη άχνη και τη βανιλίνη και ομογενοποιούμε με μια μαρίζ.

 

Βήμα 2

Ganache montèe vanilla: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά τα 125 ml κρέμα γάλακτος, το μέλι και τη βανίλια. Καλύπτουμε το μείγμα στο μπολ με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται στο μείγμα και αφήνουμε να σταθεί για 1 ώρα. Φέρνουμε ξανά σε βρασμό και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Αναδεύουμε με μια μαρίζ ή ιδανικά με ραβδομπλέντερ.

Βήμα 3

Ganache montèe vanilla: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά τα 125 ml κρέμα γάλακτος, το μέλι και τη βανίλια. Καλύπτουμε το μείγμα στο μπολ με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται στο μείγμα και αφήνουμε να σταθεί για 1 ώρα. Φέρνουμε ξανά σε βρασμό και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Αναδεύουμε με μια μαρίζ ή ιδανικά με ραβδομπλέντερ.

Βήμα 4

Τέλος, προσθέτουμε τα 250 ml κρέμα γάλακτος (κρύα) και ρευστή και ομογενοποιούμε ξανά. Καλύπτουμε με μεμβράνη το μπολ έτσι ώστε να εφάπτεται στο μείγμα και αφήνουμε για 1 βράδυ στο ψυγείο.

Βήμα 5

Σύνθεση: Αφρατεύουμε στο μίξερ την ganache με το σύρμα. Τοποθετούμε σε πιατέλα τη μαρέγκα και από πάνω την ganache. Τέλος, γαρνίρουμε με φρούτα εποχής και σερβίρουμε αμέσως.

Συνταγή: Pastry chef, Γιώργος Γιακουμάκης (Montèe authentic pastries) – Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος – Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αν και μένουν δύο μήνες μέχρι να περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου ο Ντόναλντ Τραμπ οι ανησυχίες για το αποτύπωμα της οικονομικής πολιτικής,...

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Με αφορμή την κηδεία του Liam Payne, τα συγκλονιστικά πλάνα με το συγκρότημα των One Direction στην κηδεία του, αλλά και το στεφάνι του...

ΕΛΛΑΔΑ

Σορός άντρα εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε κτίσμα στη Σκάλα Λακωνίας (φωτογραφία αρχείου, επάνω, του Βασίλη Παπαδόπουλου/Eurokinissi). Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε την...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καβγάς ανάμεσα σε μαθητές ξέφυγε και ένα παιδί χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Το νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων συνέβη σε δημοτικό σχολείο στα...