Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Μυδοπίλαφο | cantina.protothema.gr

Μυδοπίλαφο | cantina.protothema.gr


Ένα μυδοπίλαφο είναι ό,τι πρέπει για τις μέρες της νηστείας.

Καθαρίζουμε εξωτερικά πάρα πολύ καλά τα μύδια με το κέλυφος και βγάζουμε την τρίχα τους τραβώντας από πάνω προς τα κάτω. Στη συνέχεια ξεπλένουμε καλά προσεκτικά όμως μαλάκα τα μύδια με την ψίχα.

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο το κρεμμύδι το ψιλοκομμένο τα κρεμμυδάκια τα φρέσκα ψιλοκομμένα, το σκόρδο, την καυτερή  πιπεριά και μόλις μαλακώσουν ελαφρώς προσθέσουμε τα μύδια με το κέλυφος.

Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια από τον άνηθο και τον μαϊντανό και τα ρίχνουμε κι αυτά να τα σοτάρουμε. Ακολούθως, έρχεται η στιγμή να προσθέσουμε το ρύζι στην κατσαρόλα μας. Και σβήνουμε με το  ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, το φύλλο Δάφνης και το χλιαρό νερό. Τέλος, ρίχνουμε το δέρμα από το λεμόνι και το λεμόνι κομμένο σε φέτες.

Αφού πάρει μία βράση προσθέτουμε τα μύδια με την ψίχα και τον υπόλοιπο μαϊντανό. Τα αφήνουμε για λίγο ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά σκεπάζοντάς με μία πετσέτα. Μόλις φουσκώσει το ρύζι προσθέτουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο Και σερβίρουμε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε εξωτερικά πάρα πολύ καλά τα μύδια με το κέλυφος και βγάζουμε την τρίχα τους τραβώντας από πάνω προς τα κάτω. Στη συνέχεια ξεπλένουμε καλά προσεκτικά όμως μαλάκα τα μύδια με την ψίχα.

Βήμα 2

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο το κρεμμύδι το ψιλοκομμένο τα κρεμμυδάκια τα φρέσκα ψιλοκομμένα, το σκόρδο, την καυτερή  πιπεριά και μόλις μαλακώσουν ελαφρώς προσθέσουμε τα μύδια με το κέλυφος.

Βήμα 3

Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια από τον άνηθο και τον μαϊντανό και τα ρίχνουμε κι αυτά να τα σοτάρουμε. Ακολούθως, έρχεται η στιγμή να προσθέσουμε το ρύζι στην κατσαρόλα μας. Και σβήνουμε με το  ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, το φύλλο Δάφνης και το χλιαρό νερό. Τέλος, ρίχνουμε το δέρμα από το λεμόνι και το λεμόνι κομμένο σε φέτες.

Βήμα 4

Αφού πάρει μία βράση προσθέτουμε τα μύδια με την ψίχα και τον υπόλοιπο μαϊντανό. Τα αφήνουμε για λίγο ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά σκεπάζοντάς με μία πετσέτα. Μόλις φουσκώσει το ρύζι προσθέτουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο Και σερβίρουμε.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Ο νιτρικός πενταερυθρίτης PETN (Pentaerythritol tetranitrate) ή corpent ή pentrite ή nitropenta[1] που χρησιμοποιήθηκε στις εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο, είναι ένα από τα πιο...

Ελλάδα

Με την ευκαιρία της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, ο ΟΑΣΘ υπενθυμίζει στους φοιτητές και τους σπουδαστές ότι για τη μετακίνηση με τα λεωφορεία του Οργανισμού...

Μαγαζίνο

Την ονομαστική της εορτή είχε η κόρη του Λευτέρη Πετρούνια και της Βασιλικής Μιλλούση, Σοφία, την οποία έχει βαφτίσει ο Χρήστος Μάστορας, ο οποίος...

Πολιτική

Δριμεία κριτική στην Έλενα Ακρίτα για το σχόλιο που έκανε προκειμένου να δικαιολογήσει την πισίνα στο σπίτι της που η ίδια αποκάλυψε σχολιάζοντας μια...