Υλικά
500 γρ άπαχο χοιρινό κιμά
500 γρ κόκκινα κρεμμύδια
60 γρ ελαιόλαδο
60 γρ ξύδι
100 γρ παντζάρι (καθαρισμένο)
20 γρ μαϊντανό (φύλλα)
40 γρ νιφάδες βρώμης
Αλάτι
Φρεσκο-κοπανισμένο πιπέρι
Λεπτές αραβικές πίτες
Φύλλα μαρουλιού Lollo rosso
Ώριμα Avocado
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Τα βάζουμε σε τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και ψήνουμε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το ξύδι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να εξατμιστεί εντελώς. Μεταφέρουμε σε πιάτο και αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε τα 2/3 από τα κρεμμύδια σε λεκάνη και προσθέτουμε τον κιμά, το παντζάρι (τριμμένο σε λεπτό τρίφτη), τον μαϊντανό (ψιλοκομμένο), τις νιφάδες βρώμης, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Πλάθουμε σε μικρά μπιφτέκια και τοποθετούμε σε ταψί, πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30’ περίπου.
Για να φτιάξουμε τα wraps, μοιράζουμε καταρχήν τις πίτες στα δύο. Βάζουμε πρώτα φύλλα μαρουλιού και μετά, στη μια μεριά λίγο avocado ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια πάνω στο avocado και το υπόλοιπο ψημένο κρεμμύδι πάνω στα μπιφτέκια. Τυλίγουμε σφιχτά και σερβίρουμε αμέσως.
Μαριλένα Ιωαννίδου
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!