Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπαρμπούνια τηγανητά με την τεχνική εσκαμπές

Μπαρμπούνια τηγανητά με την τεχνική εσκαμπές


Δοκιμάστε να τηγανίσετε μπαρμπούνια και να τα συνοδεύσετε με αυτό το ξεχωριστό μείγμα αραβικής προέλευσης, που ουσιαστικά είναι μια τεχνική συντήρησης του νόστιμου αυτού ψαριού.

Ψάρια: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Αλατίζουμε και αλευρώνουμε τα μπαρμπούνια τινάζοντας ελαφρά. Τα τηγανίζουμε σε δόσεις για 3΄- 4΄ από κάθε πλευρά ίσα που να ροδίσουν.

Μεταφέρουμε τα ψάρια σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και κατόπιν τα βάζουμε σε ένα μικρό πυρέξ.

Εσκαμπές: Αδειάζουμε το λάδι από το τηγάνι που τηγανίσαμε τα ψάρια και το σκουπίζουμε καλά. Ζεσταίνουμε εκεί τα 100 ml ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε για το κρεμμύδι, την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο για 20΄΄. Προσθέτουμε το ξίδι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και τη δάφνη και μαγειρεύουμε για άλλα με 6΄-7΄. Τέλος, ρίχνουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.

Περιχύνουμε τα μπαρμπούνια με το ζεστό μείγμα εσκαμπές και σερβίρουμε απευθείας ή κρυώνουμε στο ψυγείο και απολαμβάνουμε ως κρύο ορεκτικό.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Ψάρια: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Αλατίζουμε και αλευρώνουμε τα μπαρμπούνια τινάζοντας ελαφρά. Τα τηγανίζουμε σε δόσεις για 3΄- 4΄ από κάθε πλευρά ίσα που να ροδίσουν.

Βήμα 2

Μεταφέρουμε τα ψάρια σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και κατόπιν τα βάζουμε σε ένα μικρό πυρέξ.

Βήμα 3

Εσκαμπές: Αδειάζουμε το λάδι από το τηγάνι που τηγανίσαμε τα ψάρια και το σκουπίζουμε καλά. Ζεσταίνουμε εκεί τα 100 ml ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε για το κρεμμύδι, την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο για 20΄΄. Προσθέτουμε το ξίδι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και τη δάφνη και μαγειρεύουμε για άλλα με 6΄-7΄. Τέλος, ρίχνουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 4

Περιχύνουμε τα μπαρμπούνια με το ζεστό μείγμα εσκαμπές και σερβίρουμε απευθείας ή κρυώνουμε στο ψυγείο και απολαμβάνουμε ως κρύο ορεκτικό.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανηγυρικό φαίνεται ότι ήταν το κλίμα στις τάξεις των υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη μετά το επεισοδιακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Παρασκευής που...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ο Ίλον Μασκ αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ. Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Το Dragons’ Den Greece επιστρέφει για 3η σεζόν, στον ΑΝΤ1, ανανεωμένο, με παρουσιαστή τον Σάκη Τανιμανίδη. Η ομάδα στον 3ο κύκλο του Dragons’ Den...

ΕΛΛΑΔΑ

Με ένα επιτραπέζιο η Μάλτα αποφάσισε αν προωθήσει τον τουρισμό στη χώρα της αλλά και να είναι ένα από τα βασικά σουβενίρ της χώρας. Αυτό που...