Δοκιμάστε να τηγανίσετε μπαρμπούνια και να τα συνοδεύσετε με αυτό το ξεχωριστό μείγμα αραβικής προέλευσης, που ουσιαστικά είναι μια τεχνική συντήρησης του νόστιμου αυτού ψαριού.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ψάρια: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Αλατίζουμε και αλευρώνουμε τα μπαρμπούνια τινάζοντας ελαφρά. Τα τηγανίζουμε σε δόσεις για 3΄- 4΄ από κάθε πλευρά ίσα που να ροδίσουν.
Βήμα 2
Μεταφέρουμε τα ψάρια σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και κατόπιν τα βάζουμε σε ένα μικρό πυρέξ.
Βήμα 3
Εσκαμπές: Αδειάζουμε το λάδι από το τηγάνι που τηγανίσαμε τα ψάρια και το σκουπίζουμε καλά. Ζεσταίνουμε εκεί τα 100 ml ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε για το κρεμμύδι, την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο για 20΄΄. Προσθέτουμε το ξίδι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και τη δάφνη και μαγειρεύουμε για άλλα με 6΄-7΄. Τέλος, ρίχνουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 4
Περιχύνουμε τα μπαρμπούνια με το ζεστό μείγμα εσκαμπές και σερβίρουμε απευθείας ή κρυώνουμε στο ψυγείο και απολαμβάνουμε ως κρύο ορεκτικό.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!