Υλικά
1 κιλό μπαρμπούνια
½ κιλό κολοκυθάκια
20γρ ελαιόλαδο
Θαλασσινό αλάτι
Φρέσκο δεντρολίβανο
Για τη σάλτσα:
15γρ ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
25γρ αλεύρι
50γρ ξύδι
150γρ ντομάτες
Θαλασσινό αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Φρέσκο δεντρολίβανο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζητάτε από την ψαραγορά να σας φιλετάρουν τα μπαρμπούνια. Τα απλώνετε σε πιάτο, καλύπτετε με μεμβράνη και κρατάτε στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να τα ψήσετε.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Τρίβετε καταρχήν τις ντομάτες. Καθαρίζετε στη συνέχεια το σκόρδο, το λιώνετε (ή ψιλοκόβετε) και το βάζετε σε μικρή κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο, απλά να μαραθεί. Προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύετε και ρίχνετε το ξύδι και 250γρ ζεστό νερό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Προσθέτετε τότε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, φρεσκο-κοπανισμένο πιπέρι και λίγο δεντρολίβανο και ψήνετε για 5’ σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας που και που.
Κόβετε τα κολοκυθάκια σε στρογγυλές, λεπτές φέτες. Βάζετε σε λεκάνη, προσθέτετε λίγο αλάτι, το ελαιόλαδο και φρέσκο δεντρολίβανο και ανακατεύετε. Απλώνετε σε ρηχό ταψί, το οποίο έχετε καλύψει με λαδόκολλα. Ψήνετε στο γκριλ για 20’. Στο ίδιο ταψί βάζετε και τα φιλέτα, με το δέρμα προς τα επάνω. Αλείβετε με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνετε για 2-3’ μόνο (ανάλογα με το μέγεθος των φιλέτων).
Σερβίρετε αμέσως μαζί με την σάλτσα που έχετε ετοιμάσει.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!