ΥΛΙΚΑ
700 γρ. κοτόπουλο, στήθος
1 κ. σ. βούτυρο ανάλατο
2 κ. σ. ελαιόλαδο
2 Χ 195 γρ. συσκευασίες, κομμένα μανιτάρια, “Bonduelle”
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ φλ. λευκό κρασί
1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
3 κ. γ. μουστάρδα ντιζόν
2 κ. σ. sour cream
Μαϊντανό για πασπάλισμα
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτά φιλέτα (περίπου 1 εκατοστό το κάθε ένα). Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και στις δύο πλευρές.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα και στις δύο πλευρές, 2-3 λεπτά μέχρι μόλις να ψηθεί. Το βγάζουμε σε ένα σκεύος.
Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα σκόρδα μέχρι να πάρουν χρώμα. Στραγγίζουμε τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε.
Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και περιχύνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και προσθέτουμε τον χυμό και ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα και την ξινή κρέμα (Sour cream). Σιγοβράζουμε μερικά λεπτά μέχρι να δέσει η σος. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με ρύζι.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!