Θεσπέσιο λαχανόρυζο, χορταστικό, γεμάτο φρεσκάδα και αρώματα ό,τι πρέπει για τη νηστεία ή για ένα ελαφρύ και γευστικό γεύμα.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 1 μικρό άσπρο λάχανο, λεπτοκομμένο
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε λεπτά καρέ
- 1 σελινόριζα, σε κύβους των 2 εκ.
- 1 μαραθόριζα, σε κύβους των 2 εκ.
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού σέλινο (φύλλα και μίσχοι), ψιλοκομμένο
- 3/4 φλιτζ. τσαγιού ρύζι νυχάκι
- 30 ml χυμός λεμονιού
- 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το λαχανόρυζο με ρίζες και κουρκουμά σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει καλά.
- Προσθέτουμε το λάχανο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλει.
- Ρίχνουμε τις ρίζες και το σέλινο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
- Προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε 600 ml ζεστό νερό.
- Μαγειρεύουμε μέχρι τα υγρά να αρχίσουν να κοχλάζουν.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι η σελινόριζα να μαλακώσει και το ρύζι να απορροφήσει το περισσότερο υγρό, αφήνοντας στην κατσαρόλα μια μικρή ποσότητα.
- Με μια κουτάλα της σούπας παίρνουμε όσο υγρό υπάρχει μέσα στην κατσαρόλα και το ρίχνουμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, 2-3 κομμάτια από τη μαγειρεμένη σελινόριζα, το μοσχοκάρυδο, τον κουρκουμά και λίγο αλατοπίπερο και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας σχετικά υδαρής πολτός.
- Μοιράζουμε το λαχανόρυζο σε πιάτα, προσθέτουμε σε κάθε μερίδα λίγο από τον πολτό που ετοιμάσαμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: Γαστρονόμος
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!