Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κρέμα αμυγδάλου με φορμόζες και τζέλλυ brandy sour

Κρέμα αμυγδάλου με φορμόζες και τζέλλυ brandy sour



Υλικά

200 γρ. αμύγδαλα

200 γρ. ζάχαρη

200 γρ. σιμιγδάλι

Βανίλια

1 λίτρο νερό

Για γαρνίρισμα:

200 γρ. φορμόζες

70 γρ. μπράντι

60 γρ. σπιτική λεμονάδα

12 σταγόνες αγκοστούρα

1 φακελάκι ζελατίνη

150 γρ. καυτό νερό

150 γρ. κρύο νερό

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα αμύγδαλα σε μπόλικο κρύο νερό για τουλάχιστον 8 ώρες. Τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε μπλέντερ μαζί με το νερό (1 λίτρο). Χτυπούμε πολύ καλά σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να λιώσουν εντελώς. Ρίχνουμε το μείγμα σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και τη βανίλια.  Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.  Αδειάζουμε σε βαθειά πιατέλα και κρυώνουμε.

Κόβουμε τις φορμόζες σε λεπτές φέτες και τις απλώνουμε πάνω στην κρύα κρέμα. Διαλύουμε τη ζελατίνη στο καυτό νερό και προσθέτουμε σιγά σιγά και το κρύο. Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε το μπράντι, τη λεμονάδα και την αγκοστούρα. Βάζουμε το μείγμα πάνω στα φρούτα και παγώνουμε.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε σπείρα στα Μέγαρα, των οποίων οι εμπλεκόμενοι εξαπάτησαν έναν άνδρα επί σειρά ετών, έχοντας ως βιτρίνα μία «καφετζού». Θύμα τους ήταν ένας ηλικιωμένος,...

ΚΟΣΜΟΣ

Τις τελευταίες ώρες ο Ρώσος πρόεδρος συνομιλεί με έναν ξένο ηγέτη, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό. Υπάρχει η υπόθεση πως...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το debate των υποψήφιων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που διεξήχθη στην ΕΡΤ, στέφθηκε με πλήρη επιτυχία. Οι τέσσερις υποψήφιοι, ο Απόστολος Γκλέτσος,...