Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Κοντοσούβλι αρνί τυλιγμένο σε μπόλια

Κοντοσούβλι αρνί τυλιγμένο σε μπόλια


Ψήνουμε αρνί κοντοσούβλι στα κάρβουνα για να γιορτάσουμε με τον νοστιμότερο τρόπο την ημέρα της Λαμπρής.

Μαρινάδα: Σε ένα γουδί σπάμε τα μπαχαρικά και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το λευκό κρασί και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.

Έπειτα προσθέτουμε το αρνί σε κύβους 4×4 και ανακατεύουμε το κρέας με το μείγμα πολύ καλά. Μαρινάρουμε για μισή ώρα.

Βάζουμε επίσης την μπόλια για μισή ώρα σε χλιαρό νερό. Έπειτα στραγγίζουμε πολύ καλά από το νερό, περνάμε το κρέας σε σούβλα και τυλίγουμε με την μπόλια. Δεν σφίγγουμε υπερβολικά για να μην ανοίξει στο ψήσιμο. Δένουμε με σπάγκο κατά μήκος.

Ξεκινάμε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά στο κάρβουνο για 15΄ και έπειτα δίπλα σε δυνατή φωτιά για άλλα 10΄-12΄. Ελέγχουμε ένα κομμάτι από τη μια άκρη και αν επιθυμούμε ψήνουμε για 4΄- 5΄ ακόμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί για 15΄.

Για να σερβίρουμε, κόβουμε σε λεπτές φέτες, πασπαλίζουμε με αλάτι, φρέσκο θυμάρι και ραντίζουμε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Styling: Τζαννής Σιφναίος — Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης — Φωτογραφίες: Studio Lm

Διαδικασία

Βήμα 1

Μαρινάδα: Σε ένα γουδί σπάμε τα μπαχαρικά και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το λευκό κρασί και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Έπειτα προσθέτουμε το αρνί σε κύβους 4×4 και ανακατεύουμε το κρέας με το μείγμα πολύ καλά. Μαρινάρουμε για μισή ώρα.

Βήμα 3

Βάζουμε επίσης την μπόλια για μισή ώρα σε χλιαρό νερό. Έπειτα στραγγίζουμε πολύ καλά από το νερό, περνάμε το κρέας σε σούβλα και τυλίγουμε με την μπόλια. Δεν σφίγγουμε υπερβολικά για να μην ανοίξει στο ψήσιμο. Δένουμε με σπάγκο κατά μήκος.

Βήμα 4

Ξεκινάμε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά στο κάρβουνο για 15΄ και έπειτα δίπλα σε δυνατή φωτιά για άλλα 10΄-12΄. Ελέγχουμε ένα κομμάτι από τη μια άκρη και αν επιθυμούμε ψήνουμε για 4΄- 5΄ ακόμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί για 15΄.

Βήμα 5

Για να σερβίρουμε, κόβουμε σε λεπτές φέτες, πασπαλίζουμε με αλάτι, φρέσκο θυμάρι και ραντίζουμε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Styling: Τζαννής Σιφναίος — Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης — Φωτογραφίες: Studio Lm

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Στην αποστολή 155.415 μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σε εξατομικευμένες επιχειρήσεις, που θα υποχρεούνται να εκδίδουν ψηφιακά παραστατικά διακίνησης και...

Μαγαζίνο

Πιο ευτυχισμένοι από ποτέ είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και η σύζυγός του Κατερίνα Μαχαιριώτη καθώς το Σάββατο 20/9 βαφτίζουν τον γιο τους....

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Η Volvo μπορεί να μην μεταβαίνει σε μια αμιγώς ηλεκτρική σειρά οχημάτων τόσο γρήγορα όσο είχε υποσχεθεί κάποτε, αλλά αυτό δεν...

Κόσμος

Ο νιτρικός πενταερυθρίτης PETN (Pentaerythritol tetranitrate) ή corpent ή pentrite ή nitropenta[1] που χρησιμοποιήθηκε στις εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο, είναι ένα από τα πιο...