Τα γκρατιναρισμένα φαγητά, με την ωραία, χρυσαφένια κρούστα, είναι η καλύτερη επιλογή για το πασχαλινό τραπέζι. Για σίγουρο απολαυστικό αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Σοτάρουμε τα κολοκυθάκια στο ελαιόλαδο για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ το τριμμένο πεκορίνο και το βασιλικό.
Βήμα 2
Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με τη φρυγανιά. Στρώνουμε σε μια σειρά τα κολοκύθια. Απλώνουμε τις ντομάτες σε σειρά πάνω στα κολοκύθια. Ρίχνουμε το μισό περιεχόμενο του μπολ (πεκορίνο-βασιλικό) και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος απλώνουμε το κατσικίσιο τυρί.
Βήμα 3
*Για τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ: Ετοιμάζουμε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ προσθέτοντας το 1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) γάλα και σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στη συνέχεια την απλώνουμε πάνω από τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε στους 180°C, για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.
*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!