Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Κιουνεφέ με κρέμα ανθότυρου | www.olivemagazine.gr

Κιουνεφέ με κρέμα ανθότυρου | www.olivemagazine.gr


Αυτό το «κανταΐφι» με ρίζες από τη Μέση Ανατολή είναι μια εξαιρετική ιδέα για ένα πραγματικά ελαφρύ αλλά και πολύ νόστιμο γλυκό που τρώγεται όλες τις ώρες.

Γέμιση: Στο μπλέντερ πολτοποιούμε όλα τα υλικά της γέμισης μέχρι να γίνουν κρέμα.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τα 200 γρ. βούτυρο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Οταν διαχωριστεί η λιπαρή ουσία του από τα στερεά του γάλακτος και γίνει διαυγές (κλαριφιέ), το περνάμε από σήτα και μεταφέρουμε το καθαρό βούτυρο σε μπολ. Αφρατεύουμε με τα δάχτυλά μας το φύλλο κανταΐφι ραντίζοντάς το με βούτυρο κλαριφιέ και στρώνουμε τη μισή ποσότητα σε στρογγυλό ταψί 30 εκ., στη βάση και τα πλαϊνά τοιχώματα.

Προσθέτουμε την κρέμα και καλύπτουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο κανταΐφι πιέζοντας ελαφρά προς τα κάτω. Ψήνουμε το γλυκό σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 50΄, στη χαμηλή θέση του φούρνου, στις αντιστάσεις.

Βγάζουμε το κιουνεφέ από τον φούρνο. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαφρά το μέλι, το νερό και την κανέλα και περιχύνουμε με το μείγμα το γλυκό. Πασπαλίζουμε με λίγο αμύγδαλο φιλέ και σερβίρουμε.lΒγάζουμε το κιουνεφέ από τον φούρνο. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαφρά το μέλι, το νερό και την κανέλα και περιχύνουμε με το μείγμα το γλυκό. Πασπαλίζουμε με λίγο αμύγδαλο φιλέ και σερβίρουμε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Γέμιση: Στο μπλέντερ πολτοποιούμε όλα τα υλικά της γέμισης μέχρι να γίνουν κρέμα.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τα 200 γρ. βούτυρο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Οταν διαχωριστεί η λιπαρή ουσία του από τα στερεά του γάλακτος και γίνει διαυγές (κλαριφιέ), το περνάμε από σήτα και μεταφέρουμε το καθαρό βούτυρο σε μπολ. Αφρατεύουμε με τα δάχτυλά μας το φύλλο κανταΐφι ραντίζοντάς το με βούτυρο κλαριφιέ και στρώνουμε τη μισή ποσότητα σε στρογγυλό ταψί 30 εκ., στη βάση και τα πλαϊνά τοιχώματα.

Βήμα 2

Προσθέτουμε την κρέμα και καλύπτουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο κανταΐφι πιέζοντας ελαφρά προς τα κάτω. Ψήνουμε το γλυκό σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 50΄, στη χαμηλή θέση του φούρνου, στις αντιστάσεις.

Βήμα 3

Βγάζουμε το κιουνεφέ από τον φούρνο. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαφρά το μέλι, το νερό και την κανέλα και περιχύνουμε με το μείγμα το γλυκό. Πασπαλίζουμε με λίγο αμύγδαλο φιλέ και σερβίρουμε.lΒγάζουμε το κιουνεφέ από τον φούρνο. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαφρά το μέλι, το νερό και την κανέλα και περιχύνουμε με το μείγμα το γλυκό. Πασπαλίζουμε με λίγο αμύγδαλο φιλέ και σερβίρουμε.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Τεχνολογία

Η Ελλάδα σχεδιάζει να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της με την αγορά των σύγχρονων drones Switchblade από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου...

Μαγαζίνο

Σε κάθε σχέση εμφανίζονται ζητήματα που απαιτούν λύση, ειδικά όταν αυτά σχετίζονται με τον ύπνο, ο οποίος είναι αναμφισβήτητα κρίσιμος για την υγεία μας....