Από τη Σοφία Σπυριδοπούλου
ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο κρέµα γάλακτος
1 λίτρο γάλα
500 ml νερό
500γρ. ζάχαρη
200 γρ. νισεστέ
10 γρ. µαστίχα σε σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε µια κατσαρόλα βάζετε την κρέµα γάλακτος, το γάλα, το νερό, τη µαστίχα και τη ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το νισεστέ, αφού το διαλύσετε σε ½ φλιτζάνι κρύο νερό.
Στη συνέχεια, επιστρέφετε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζετε την κρέµα µέχρι να πήξει.
Σε ένα ταψί 38εκ. περίπου ρίχνετε 1 κουταλιά κρέµα κουνάτε να πάει παντού και τη βάζετε σε προθερµασµένο φούρνο µέχρι να καεί και να πάρει ένα χρυσαφί χρώµα.
Συµπληρώνετε την υπόλοιπη κρέµα και τη βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.
Σερβίρετε το καζάν ντιπί ανάποδα µε την καµένη κρέµα από πάνω.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!