Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η επιστημονική… συνταγή για τέλειες τηγανητές πατάτες

Η επιστημονική… συνταγή για τέλειες τηγανητές πατάτες


Οι τηγανητές πατάτες -που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους- όσο και αν φαίνεται εύκολο να μαγειρευτούν έχουν τους δικούς τους κανόνες επιλογής, επεξεργασίας και… φροντίδας προκειμένου να γίνουν λαχταριστές.

Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail πραγματοποίησε μια έρευνα για τις διάφορες επιστημονικές μελέτες που έχουν γίνει για τις «ιδανικές τηγανητές πατάτες» και το αποτέλεσμα είναι ένας ολοκληρωμένος οδηγός για το πώς θα φτάσουν στο πιάτο μας οι πιο απολαυστικές τηγανητές πατάτες.

Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας μίλησε και ο Γιάννης Λιούμπας, χημικός μηχανικός και ερευνητής στην ομάδα Πολυφασικής Δυναμικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης η οποία έχει πραγματοποιήσει ενδιαφέροντα πειράματα για το μαγείρεμα τηγανητών πατατών σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.

Συνθέτοντας τα ευρήματα των διαφόρων μελετών και τις απόψεις των επιστημόνων που έχουν γίνει για αυτό το ζήτημα δημιουργήθηκε η συνταγή για τις «τέλειες τηγανιτές πατάτες» που δεν είναι καθόλου απλά και εύκολη υπόθεση όπως θα περίμενε κάποιος.

Υλικά

1 κιλό πατάτες Russet κομμένες σε κυβοειδές σχήμα 1,2 x 1,2 x 7 εκατ.

2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι

Κραμβέλαιο (αρκετό για να γεμίσει το τηγάνι σας μέχρι τη μέση)

Αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις ψιλοκομμένες πατάτες κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό για τέσσερα λεπτά για να φύγει το περίσσιο άμυλο

Βάζουμε τις πατάτες σε βραστό νερό με ξύδι για 5 έως 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Τις αφαιρούμε από το νερό, τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας, τις απλώνουμε σε ένα ταψί και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον μία ώρα

Θερμαίνουμε το κραμβέλαιο σε λίγο περισσότερο από 160 βαθμούς Κελσίου

Ρίχνουμε απαλά τις πατάτες στο καυτό λάδι και μαγειρεύουμε μέχρι να σφίξουν και να πάρουν ελαφρά χρώμα κάτι που μπορεί να πάρει από 1-5 λεπτά.

Αφαιρούμε τις πατάτες από το λάδι και τις αφήνουμε να κρυώσουν

Αυξάνουμε τη θερμοκρασία του λαδιού στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Μόλις ζεσταθεί το λάδι βάζουμε ξανά τις πατάτες στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές

Αφαιρούμε τις πατάτες από το τηγάνι, τις πασπαλίζουμε αμέσως με αλάτι και τις σερβίρουμε ζεστές.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε σπείρα στα Μέγαρα, των οποίων οι εμπλεκόμενοι εξαπάτησαν έναν άνδρα επί σειρά ετών, έχοντας ως βιτρίνα μία «καφετζού». Θύμα τους ήταν ένας ηλικιωμένος,...

ΚΟΣΜΟΣ

Τις τελευταίες ώρες ο Ρώσος πρόεδρος συνομιλεί με έναν ξένο ηγέτη, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό. Υπάρχει η υπόθεση πως...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το debate των υποψήφιων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που διεξήχθη στην ΕΡΤ, στέφθηκε με πλήρη επιτυχία. Οι τέσσερις υποψήφιοι, ο Απόστολος Γκλέτσος,...