Διαδικασία
Βήμα 1
Μελιτζάνες: Πασπαλίζουµε µε αρκετό αλάτι τις φέτες µελιτζάνας και τις αφήνουµε να στραγγίξουν για 1½ ώρα σε ένα σουρωτήρι, για να ξεπικρίσουν.
Βήμα 2
Τις ξεπλένουµε µε άφθονο νερό και τις σκουπίζουµε µε χαρτί κουζίνας. Βάζουµε το σπορέλαιο σε ένα µεγάλο τηγάνι και τις τηγανίζουµε γυρίζοντάς τες µία φορά. Τις στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί.
Βήμα 3
Κιμάς: Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και το Βούτυρο Lurpak και σοτάρουµε το κρεµµύδι ανακατεύοντας µε µια σπάτουλα µέχρι να µαραθεί.
Βήμα 4
Προσθέτουµε τον κιµά, συνεχίζοντας το σοτάρισµα µέχρι να αλλάξει χρώµα. Σβήνουµε µε το κρασί και µετά από 1΄ προσθέτουµε τη δάφνη, την κανέλα, τη ρίγανη, τον χυµό ντοµάτας, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 5
Ανακατεύουµε καλά, χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 20΄ ανακατεύοντας µερικές φορές για να µη σβολιάσει. Αποσύρουµε από τη φωτιά και προσθέτουµε τον µαϊντανό. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C.
Βήμα 6
Μπεσαμέλ: Ρίχνουμε σε ένα μπολ το Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα, τα αυγά, την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε με σύρμα χειρός.
Βήμα 7
Σε ένα µέτριο ταψί στρώνουµε τις µισές µελιτζάνες. Αδειάζουµε τον κιµά και τον στρώνουµε µε ένα κουτάλι. Σκεπάζουµε µε τις υπόλοιπες µελιτζάνες και, τέλος, περιχύνουµε µε την µπεσαµέλ.
Βήμα 8
Ισιώνουµε την επιφάνεια, πασπαλίζουμε με μερικά κομματάκια Βούτυρο Lurpak και ψήνουµε τον µουσακά για περίπου 1 ώρα ή στους 240oC στο γκριλ, µέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!