Αυτή η συνταγή προέκυψε από μια επιθυμία της Νεφέλης –μετά από πολύ καιρό– να φτιάξουμε ένα κέικ σε κλασική στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση, αντί για τετράγωνη ή απλή στρογγυλή. Οι φράουλες είναι στην εποχή τους, και μένα μου είχε λείψει ένα απλό λευκό κέικ οπότε ψιλοέκοψα τα ζουμερά φρούτα και τα ενσωμάτωσα στο μείγμα για να το κάνω πιο ανοιξιάτικο. Έβαλα και ξύσμα λεμονιού για να “σπάσει” η βανίλια και ιδού το casual αλλά εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Είναι 100% plant-based, έχει λάδι αντί για βούτυρο, φτιάχνεται πανεύκολα χωρίς μίξερ οπότε μην το πολυσκέφτεσαι. Μπορείς και εσύ –κι ας μην έχεις καθόλου πείρα με τη ζαχαροπλαστική– να έχεις ένα πάναπλο αλλά φανταστικό σπιτικό κέικ στον πάγκο σου, που υπόσχεται να συνοδεύσει τους καφέδες και τα τσάγια των επόμενων ημερών και να γίνει γλυκό κέρασμα για τις επισκέψεις. Δε χρειάζεται γλάσο αλλά μπορείς πάντα να το πασπαλίσεις με λίγη ζάχαρη άχνη!
Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στο Instagram, φτιάξε το δικό σου αφράτο κέικ με φράουλες ανέβασε τη δημιουργία σου σε Instagram story και κάνε mention @madamegingercom για να τη θαυμάσουμε και εμείς!
Συνταγή
Εύκολο αφράτο κέικ με φράουλες, χωρίς μίξερ
- Μερίδες: 12
- Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
- Χρόνος αναμονής: 2 ώρες
- Σκεύος: στρογγυλή φόρμα κέικ 22εκ.
- Φυλάμε το κέικ καλυμμένο σε δροσερό σημείο για 2 μέρες ή μέσα στο ψυγείο καλυμμένο για 4-5 μέρες.
Υλικά για το κέικ:
- 460 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις & 1 κ.σ. για τις φράουλες
- 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
- ⅓ κ.γλ. αλάτι
- 400 ml φυτικό γάλα της επιλογής μας
- 80 ml ηλιέλαιο
- 80 ml ελαιόλαδο
- ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
- 300 γρ. μαύρη ζάχαρη ή άλλη ζάχαρη της επιλογής μας
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 300 γρ. φρέσκιες φράουλες, σε κυβάκια
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Ρίχνουμε στο αλεύρι (460 γρ.) το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε.
2) Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ το φυτικό γάλα, το ηλιέλαιο, το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας με σύρμα.
3) Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ ή κουτάλα ίσα-ίσα να ενωθούν τα υλικά.
4) Πασπαλίζουμε τις φράουλες με 1 κ.σ. αλεύρι, ανακατεύουμε και τις ενσωματώνουμε ομοιόμορφα στο μείγμα του μπολ, με απαλές κινήσεις.
5) Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τη φόρμα, τινάζοντας τη και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 50-60 λεπτά, ελέγχοντας αν έχεις ψηθεί (βυθίζουμε ένα μαχαιράκι ή οδοντογλυφίδα στο κέντρο του και αν βγαίνει υγρό μείγμα, ψήνουμε λίγα λεπτά επιπλέον) και βγάζουμε να κρυώσει για 20 λεπτά.
6) Ξεφορμάρουμε προσεκτικά σε πιάτο και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 2 ώρες πριν κόψουμε.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!