Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Εύκολη μαρμελάδα με μήλο, μέλι και κανέλα

Εύκολη μαρμελάδα με μήλο, μέλι και κανέλα


Αυτή η σπιτική μαρμελάδα μήλο είναι ιδανική για να την απολαύσετε σε ψωμί, κρέπες και βουτήματα.

Καθαρίστε τα μήλα, αφαιρέστε τους πυρήνες και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια. Αν θέλετε, μπορείτε να κρατήσετε την φλούδα, καθώς περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε τα κομμένα μήλα, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, τις άδειες λεμονόκουπες και το νερό. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το υλικά να μαριναριστούν για περίπου 30 λεπτά, ώστε τα μήλα να απελευθερώσουν τους χυμούς τους.

Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία ώστε να λιώσει καλά η ζάχαρη αλλά να μην καραμελώσει και φέρτε το μείγμα σε βρασμό. Μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά και με προσοχή γιατί μπορεί να αρχίσει να δημιουργεί κρατήρες και να «σκάει».

Όταν η μαρμελάδα έχει φτάσει στην επιθυμητή πυκνότητα, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη θερμοκρασία και αφαιρέστε τις λεμονόκουπες. Προσθέστε την κανέλα, το μέλι, ανακατέψτε και αφήστε την να κρυώσει ελαφρώς.  Αν δεν λιώσουν τα κομμάτια και θέλετε η μαρμελάδα να έχει βελούδινη υφή, τότε μπορείτε να την πολτοποιήσετε με ραβδομπλέντερ.

Ελέγξτε την πυκνότητα της μαρμελάδας βάζοντας μια κουταλιά σε ένα πιάτο. Αφήστε την να κρυώσει. Αν η μαρμελάδα κρατάει το σχήμα της και δεν είναι πολύ υγρή, τότε είναι έτοιμη. Μεταφέρετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, βιδώστε τα καλά και γυρίστε τα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίστε τα μήλα, αφαιρέστε τους πυρήνες και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια. Αν θέλετε, μπορείτε να κρατήσετε την φλούδα, καθώς περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά.

Βήμα 2

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε τα κομμένα μήλα, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, τις άδειες λεμονόκουπες και το νερό. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το υλικά να μαριναριστούν για περίπου 30 λεπτά, ώστε τα μήλα να απελευθερώσουν τους χυμούς τους.

Βήμα 3

Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία ώστε να λιώσει καλά η ζάχαρη αλλά να μην καραμελώσει και φέρτε το μείγμα σε βρασμό. Μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά και με προσοχή γιατί μπορεί να αρχίσει να δημιουργεί κρατήρες και να «σκάει».

Βήμα 4

Όταν η μαρμελάδα έχει φτάσει στην επιθυμητή πυκνότητα, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη θερμοκρασία και αφαιρέστε τις λεμονόκουπες. Προσθέστε την κανέλα, το μέλι, ανακατέψτε και αφήστε την να κρυώσει ελαφρώς.  Αν δεν λιώσουν τα κομμάτια και θέλετε η μαρμελάδα να έχει βελούδινη υφή, τότε μπορείτε να την πολτοποιήσετε με ραβδομπλέντερ.

Βήμα 5

Ελέγξτε την πυκνότητα της μαρμελάδας βάζοντας μια κουταλιά σε ένα πιάτο. Αφήστε την να κρυώσει. Αν η μαρμελάδα κρατάει το σχήμα της και δεν είναι πολύ υγρή, τότε είναι έτοιμη. Μεταφέρετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, βιδώστε τα καλά και γυρίστε τα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία σε κάποια πρώτα εκλογικά κέντρα στις ΗΠΑ, η κούρσα ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και την Κάμαλα Χάρις για τον Λευκό Οίκο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Historic Acropolis Regularity Rally, που προσμετράει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Regularity θα γίνει το τριήμερο που έρχεται. Από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου...

Κόσμος

Σε νέα φάση εισέρχονται οι πολιτικές εξελίξεις στο Ισραήλ μετά την απόφαση του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου να απολύσει τον υπουργό Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ. Η...

Πολιτική

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2 τα μεσάνυχτα η έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), η οποία αποφάσισε κατόπιν ψηφοφορίας να τεθούν εκτός...