Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Γόπες με ρύζι στην κατσαρόλα

Γόπες με ρύζι στην κατσαρόλα


Καλοκαίρι χωρίς φρέσκο ψάρι που μοσχοβολά θάλασσα και έχει γεύση Ελλάδας, δεν νοείται. Σε αυτή τη συνταγή οι γόπες μπαίνουν στην κατσαρόλα και μαγειρεύονται με τριμμένη ντομάτα, σέλινο και ρύζι. Το αποτέλεσμα είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που αγαπιέται απ’ όλη την οικογένεια.

Σε ένα μπολ βάζουμε τις γόπες, τις λαδώνουμε ελαφρώς με τη βοήθεια ενός πινέλου, τις αλατοπιπερώνουμε καλά και τις πασπαλίζουμε με την πάπρικα και τη ρίγανη. Προσθέτουμε στο μπολ τον πελτέ ντομάτας, στύβουμε μισό λεμόνι και ανακατεύουμε προσεκτικά να μαριναριστούν οι γόπες.

Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1΄ μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Κατόπιν, προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το σέλινο, το νερό, τη δάφνη και το ρύζι. Ανακατεύουμε και κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι. Αφήνουμε για 2΄-3΄ μέχρι να πάρει μια καλή βράση το Γόπες με ρύζι στην κατσαρόλα το ρύζι και τα λαχανικά.

Σβήνουμε τη φωτιά και στρώνουμε στην επιφάνεια του μείγματος τις γόπες. Κλείνουμε πάλι με το καπάκι και ανάβουμε πάλι το μάτι στο μέτριο. Μαγειρεύουμε ξανά σε μέτρια φωτιά με το καπάκι της κατσαρόλας κλειστό για 15΄, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το νερό.

Σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα, όσο το φαγητό είναι ζεστό ή σερβίρεται χλιαρό.

Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: STUDIO LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ βάζουμε τις γόπες, τις λαδώνουμε ελαφρώς με τη βοήθεια ενός πινέλου, τις αλατοπιπερώνουμε καλά και τις πασπαλίζουμε με την πάπρικα και τη ρίγανη. Προσθέτουμε στο μπολ τον πελτέ ντομάτας, στύβουμε μισό λεμόνι και ανακατεύουμε προσεκτικά να μαριναριστούν οι γόπες.

Βήμα 2

Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1΄ μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Κατόπιν, προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Βήμα 3

Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το σέλινο, το νερό, τη δάφνη και το ρύζι. Ανακατεύουμε και κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι. Αφήνουμε για 2΄-3΄ μέχρι να πάρει μια καλή βράση το Γόπες με ρύζι στην κατσαρόλα το ρύζι και τα λαχανικά.

Βήμα 4

Σβήνουμε τη φωτιά και στρώνουμε στην επιφάνεια του μείγματος τις γόπες. Κλείνουμε πάλι με το καπάκι και ανάβουμε πάλι το μάτι στο μέτριο. Μαγειρεύουμε ξανά σε μέτρια φωτιά με το καπάκι της κατσαρόλας κλειστό για 15΄, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το νερό.

Βήμα 5

Σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα, όσο το φαγητό είναι ζεστό ή σερβίρεται χλιαρό.

Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: STUDIO LM

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπος με τον παίκτη που τον απέκλεισε πρόωρα στο πρόσφατο US Open. Ο «Στεφ»...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Η Volvo μπορεί να μην μεταβαίνει σε μια αμιγώς ηλεκτρική σειρά οχημάτων τόσο γρήγορα όσο είχε υποσχεθεί κάποτε, αλλά αυτό δεν...

Ελλάδα

Στη σύλληψη στελέχους του Στρατού Ξηράς, το οποίο φέρεται να κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία προχώρησαν οι Αρχές. Όπως αναφέρερει το Kranosgr.com, το περιστατικό συνέβη...

Αθλητικά

Με τέσσερις αγώνες ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής της League Phase του Champions League. Η Μπαρτσελόνα δοκιμάζεται αυτήν την ώρα στην έδρα της...