Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιουβετσάκι με θαλασσινά και χωριάτικο λουκάνικο

Γιουβετσάκι με θαλασσινά και χωριάτικο λουκάνικο


Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό με αλάτι και το φύλλο δάφνης να βράσουν. Όταν το νερό αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε το κριθαράκι και το βράζουμε για 2΄ λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Το σουρώνουμε και κρατάμε περίπου 2/3 του φλιτζανιού από το νερό του βρασίματος.

Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, χωρίς να προσθέσουμε λάδι, ζεσταίνουμε και σοτάρουμε τις φέτες λουκάνικου για 1΄-1,5΄ από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να βγάλουν το λίπος τους. Αφαιρούμε τις φέτες λουκάνικου και τις τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν από το περιττό λίπος.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και, μόλις ζεσταθεί, σοτάρουμε τα θαλασσινά για 1΄- 2΄. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 30΄΄. Προσθέτουμε την πιπεριά και την ντομάτα, σοτάροντας για ακόμη 1΄ μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μουστάρδα στο νερό του βρασίματος που έχουμε κρατήσει και το προσθέτουμε στο τηγάνι με τα θαλασσινά και τα λαχανικά. Ρίχνουμε το κριθαράκι και τις φέτες λουκάνικου και ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε για 2΄ ακόμη ώστε να ενωθούν οι γεύσεις και να απορροφήσει το ζυμαρικό τα αρώματα. Το φαγητό πρέπει να μείνει ζουμερό.

Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τα φυλλαράκια θυμάρι. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και προσαρμόζουμε αν χρειάζεται. Σερβίρουμε το γιουβετσάκι αμέσως όσο είναι ζουμερό.

Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό με αλάτι και το φύλλο δάφνης να βράσουν. Όταν το νερό αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε το κριθαράκι και το βράζουμε για 2΄ λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Το σουρώνουμε και κρατάμε περίπου 2/3 του φλιτζανιού από το νερό του βρασίματος.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, χωρίς να προσθέσουμε λάδι, ζεσταίνουμε και σοτάρουμε τις φέτες λουκάνικου για 1΄-1,5΄ από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να βγάλουν το λίπος τους. Αφαιρούμε τις φέτες λουκάνικου και τις τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν από το περιττό λίπος.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και, μόλις ζεσταθεί, σοτάρουμε τα θαλασσινά για 1΄- 2΄. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 30΄΄. Προσθέτουμε την πιπεριά και την ντομάτα, σοτάροντας για ακόμη 1΄ μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Βήμα 4

Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μουστάρδα στο νερό του βρασίματος που έχουμε κρατήσει και το προσθέτουμε στο τηγάνι με τα θαλασσινά και τα λαχανικά. Ρίχνουμε το κριθαράκι και τις φέτες λουκάνικου και ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε για 2΄ ακόμη ώστε να ενωθούν οι γεύσεις και να απορροφήσει το ζυμαρικό τα αρώματα. Το φαγητό πρέπει να μείνει ζουμερό.

Βήμα 5

Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τα φυλλαράκια θυμάρι. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και προσαρμόζουμε αν χρειάζεται. Σερβίρουμε το γιουβετσάκι αμέσως όσο είναι ζουμερό.

Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Studio LM

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΚΟΣΜΟΣ

Ο προϋπολογισμός του 2025, που κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπει ανάπτυξη 2,3%, πρωτογενές πλεόνασμα 2,4% του ΑΕΠ και δημόσιο χρέος στο 147,5% της ΑΕΠ. Παράλληλα,...

ΕΛΛΑΔΑ

Zάχαρη λευκή κρυσταλλική και ζάχαρη καστανή από ζαχαροκάλαμο με ξένα σώματα, ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το debate των υποψήφιων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που διεξήχθη στην ΕΡΤ, στέφθηκε με πλήρη επιτυχία. Οι τέσσερις υποψήφιοι, ο Απόστολος Γκλέτσος,...