ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό γαρίδες (ακαθάριστες)
• 40γρ ελαιόλαδο
• 50γρ brandy
• 400γρ μακαρόνια σπαγγέτι Μιτσίδη
Για τη σάλτσα ντομάτας:
• 75γρ φρέσκα κρεμμυδάκια
• 25γρ ελαιόλαδο
• 500γρ ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
• 35γρ πάστα ντομάτας Μιτσίδη
• Θαλασσινό αλάτι
• Μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε τις γαρίδες και αφαιρείτε το κέλυφος από το κεφάλι και το σώμα (κρατώντας το κεφάλι πάνω στο σώμα). Βάζετε τα κελύφη σε κατσαρόλα μαζί με 1 1/2 λίτρο κρύο νερό και βράζετε για
10’ σε χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένη κατσαρόλα. Όταν κρυώσει σουρώνετε και κρατάτε το ζωμό – θα ψήσετε αργότερα μέσα σε αυτόν τα μακαρόνια.
Εν τω μεταξύ, πλένετε τις γαρίδες, χαράζετε λίγο με μαχαίρι την εξωτερική μεριά και αφαιρείτε το έντερο. Ξεπλένετε καλά και βάζετε σε πιάτο, το οποίο έχετε καλύψει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη και κρατάτε στο ψυγείο.
Ετοιμάζετε στη συνέχεια τη σάλτσα ντομάτας: βάζετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ένα τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και τα μαραίνετε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και την πάστα ντομάτας και ψήνετε σε δυνατή φωτιά για 5’.
Για να τελειώσετε την γαριδομακαρονάδα, ψήνετε τα μακαρόνια σπαγγέτι στον ζωμό (θα χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό). Σουρώνετε και κρατάτε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και όταν βράσει ρίχνετε τις γαρίδες. Ψήνετε για 1/2 λεπτό από την κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτετε το brandy,
κουνάτε ελαφρά το τηγάνι και ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας. Προσθέτετε και τα μακαρόνια, ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε αμέσως.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!