Αυτές οι πατάτες με τα αυγά γίνονται ένας πληθωρικός, χορταστικός μεζές του φούρνου που θυμίζει σχεδόν σουφλέ…
Υλικά
Μερίδες: 4-5
6 μεγάλες πατάτες, χοντροκομμένες
30 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
6 αυγά
150 γρ. γιαούρτι
100 ml γάλα πλήρες
100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175οC στον αέρα. Βάζουμε τις πατάτες σε ταψί ή πυρίμαχο σκεύος, τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε λίγο νερό ρίχνοντάς το στη μια άκρη του ταψιού (όχι πάνω στις πατάτες) και τις ψήνουμε για 45΄.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα και προσθέτουμε λίγο πιπέρι. Περιχύνουμε τις πατάτες με το μείγμα, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ψήνουμε για ακόμη 15΄ ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν καλά και το μείγμα των αυγών να σφίξει και να ροδίσει. Σερβίρουμε αμέσως.
Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!