Χρόνος: 1 ώρα
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Υλικά (για 6 άτομα):
1 κρεμμύδι κομμένο κατά μήκος σε φετάκια
1 δέσμη φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
1-2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
3 μέτρια καρότα ξεφλουδισμένα, σε ροδέλες
2 μεγάλες πατάτες, σε κύβους μπουκιές
10 καρδιές από καθαρισμένες μεγάλες αγκινάρες, κομμένες στα 2 ή στα 4 (φρέσκες ή κατεψυγμένες και ξεπαγωμένες),
1 κιλό μπιζέλια με τη φλούδα τους, ξεφλουδισμένα (2 ½ φλ. περίπου ξεφλουδισμένα, φρέσκα ή κατεψυγμένα)
3 φλ. ζωμός λαχανικών (σπιτικός ή φτιαγμένος με κύβο)
2 λεμόνια, το ξύσμα και ο χυμός
2 γεμάτες κουταλιές ψιλοκομμένος άνηθος + επιπλέον για το σερβίρισμα
1 κουταλιά απλό αλεύρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε μέσα το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το σκόρδο, συνεχίζετε το σοτάρισμα για ½ λεπτό, και ύστερα, βάζετε μέσα τα καρότα και τις πατάτες και συνεχίζετε το σοτάρισμα, μέχρι το κρεμμύδι να αρχίσει να παίρνει χρώμα.
Βάζετε τις αγκινάρες και τα μπιζέλια στην κατσαρόλα, τα ανακατεύετε όλα για να ζεσταθούν καλά και να πιάσουν λάδι παντού και τα περιχύνετε όλα με το ζωμό. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και αφήνετε το φαγητό να κοχλάσει, χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα για 30 περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες.
Βάζετε το χυμό των λεμονιών σε ένα μπολ, προσθέτετε ½ φλ. νερό και το αλεύρι. Χτυπάτε το μίγμα για να μην υπάρχουν κουβαράκια και προσθέτετε λίγο -λίγο με μια κουτάλα ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Περιχύνετε με το μίγμα το φαγητό και το ανακατεύετε καλά. Αφήνετε να κοχλάσει για 5-10 λεπτά και ελέγχετε το αλατοπίπερο. Τέλος, ανακατεύετε μέσα τον άνηθο και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σερβίρετε το φαγητό, πασπαλίζοντάς το με επιπλέον άνηθο.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!