Βάζουμε στο ποτήρι μας τα αρώματα της εποχής με ένα κοκτέιλ που φτιάχνεται από φίλους για φίλους στα πρώτα φθινοπωρινά καλέσματα. Μήλο και κανέλα μπλέκονται γλυκά και παιχνιδιάρικα στην κλασική Μαργαρίτα σε ένα γλυκόξινο blend που ζωντανεύει νοσταλγικά τις εικόνες του καλοκαιριού καλωσορίζοντας παράλληλα εκείνες του φθινοπώρου. Τα βασικά υλικά δε χρειάζονται συστάσεις. Αλλά μαζί με τη λευκή τεκίλα, το γλυκόπικρο λικέρ πορτοκάλι και το λάιμ -προσθέτουμε λίγο περισσότερο εδώ-, ο μηλίτης και η κανέλα κάνουν όλη τη διαφορά σε μια παραλλαγή της all time classic συνταγής που αξίζει να γνωρίσετε. Και όσο για την χαρακτηριστική αλμυρή επίγευση; Τολμήστε να την ενισχύσετε με λίγη κανέλα ή εναλλακτικά, γαρνίρετε το ποτήρι με ζάχαρη για να αφήσει στον ουρανίσκο σας ένα ολόγλυκο τελείωμα.
Δείτε παρακάτω τη συνταγή:
Υλικά
Για 2 άτομα
90 ml λευκή τεκίλα
45 ml λικέρ πορτοκαλιού
45 ml χυμός λάιμ
240 ml μηλίτη
2 κουτ. γλυκού απλό σιρόπι (προαιρετικά)
αλάτι και κανέλα ή ζάχαρη και κανέλα για την επικάλυψη του ποτηριού (ανάλογα με τις προτιμήσεις μας)
φέτες μήλου + ξυλάκια κανέλας για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
Βρέχουμε το χείλος δύο ποτηριών και καλύπτουμε με αλάτι και κανέλα ή με ζάχαρη και κανέλα. Γεμίζουμε τα ποτήρια με πάγο. Σε ένα σέικερ, προσθέτουμε την τεκίλα, το λικέρ, τον χυμό λάιμ και τον μηλίτη. Ανακινούμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα στα ποτήρια. Γαρνίρουμε με φέτες μήλου και ξυλάκια κανέλας. Απολαμβάνουμε το ποτό μας.
Το άρθρο της εβδομάδας
CUCINA CARUSO
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!