Έχω πρόβλημα με τα cookies, θα μπορούσα να τρέφομαι με αυτά, ειδικά όταν είναι λίγο πιο παχουλά και υγρά στην μέση! Αγαπώ όμως και τα μελομακάρονα (ναι ανήκω σε αυτό το team) και σκέφτηκα να τα συνδυάσω σε άλλα μία συνταγή για το air fryer Gruppe Multipla XL μου που θα κάνει να τρέξεις στην κουζίνα και να το φτιάξεις κι εσύ. Ένα XL μελοκάρονο, αρωματικό, με καρυδάκι από πάνω και αγαύη, ενδεχομένος να κερδίσει όλα τα μελομακάρονα αυτών των γιορτών!
Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στο Tik Tok , φτιάξε το XL cookie μελομακάρονο και κάνε μας follow για περισσότερες συνταγές.
Super Tip
Η Φριτέζα αέρος Multipla XL KDF-580D Gruppe κάνει το υγιεινό μαγείρεμα εύκολο και γρήγορο. Διαθέτει 10 αυτόματα προγράμματα για εύκολο μαγείρεμα, αλμυρών & γλυκών συνταγών. Επιτέλους μπορείς να απολαύσεις αφράτο & ζουμερό κείκ, χωρίς φούρνο και αναμονές!
Συνταγή
XL cookie μελομακάρονο στο air fryer
-
Μερίδες: 1 μεγάλο cookie (4-6 μερίδες) -
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά -
Χρόνος μαγειρέματος: 15-18 λεπτά -
Χρόνος αναμονής: 25-30 λεπτά -
Φυλάσσουμε το cookie καλυμμένο σε θερμοκρασία δωματίου για 2 μέρες ή στο ψυγείο για 3-4 μέρες.
Υλικά
-
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -
½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ -
1 κ.γλ. κανέλα, τριμμένη -
½ κ.γλ. τζίντζερ, σε σκόνη -
½ κ.γλ. γαρύφαλλο, τριμμένο -
¼ κ.γλ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο -
½ κ.γλ. αλάτι -
130 γρ. φυτικό βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου -
100 γρ. μαύρη ζάχαρη -
ξύσμα & χυμό από 1 πορτοκάλι -
½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Υλικά σερβιρίσματος:
-
αγαύη -
καρύδια, χοντροσπασμένα
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα μπαχαρικά και το αλάτι.
2) Ρίχνουμε σε άλλο μπολ το φυτικό βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3) Ρίχνουμε σε δόσεις το μείγμα με το αλεύρι στο βούτυρο, ανακατεύοντας με μία μαρίζ, μέχρι να σχηματιστεί μία μαλακή ζύμη. Καλύπτουμε το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 15-20 λεπτά.
4) Μεταφέρουμε τη ζύμη, σε μία λαδόκολλα ή ταψάκι λαδόκολλας, ακουμπάμε από πάνω μία άλλη λαδόκολλα και πιέζουμε ελαφρώς με το χέρι μας να ανοίξει ομοιόμορφα μέχρι να έχουμε έναν μικρό δίσκο.
5) Αφαιρούμε την πάνω λαδόκολλα και μεταφέρουμε το cookie με τη λαδόκολλα στον κάδο της Φριτέζα αέρος Multipla XL της Gruppe .
6) Ψήνουμε για 15-18 λεπτά στους 170°C. Αφαιρούμε τον κάδο και τον αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά μέχρι να κρυώσει το cookie.
7) Σερβίρουμε με 2 κ.σ αγαύη και καρύδια.
Αυτό το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Στο Madame Ginger, προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε και οι ίδιοι στην κουζίνα μας και βάζουμε στο τραπέζι μας, brands τα οποία ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας και εστιατόρια στα οποία θα μας δείτε να τρώμε συχνά.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!