Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Volkswagen ID. Lobo, ένα ηλεκτρικό buggy;


Η Volkswagen έχει υποβάλει αίτηση κατοχύρωσης για τρία εμπορικά ονόματα στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας (EUIPO). Τα ID. LOBO, ID. RUN, και ID. CORE. Το πρόθεμα «ID.» είναι η κωδική ονομασία της μάρκας για  ηλεκτρικά μοντέλα όπως τα ID. 4, ID. Buzz, και ID. GTI.

Και οι τρείς αιτήσεις κατατέθηκαν στις 7 Μαρτίου 2024, στις κατηγορίες Nice 12, 28, 35, και 37. Οι τρεις τελευταίες αφορούν παιχνίδια, λιανικό εμπόριο οχημάτων, και οχήματα συντήρησης κτηρίων. Όμως η κατηγορία 12 αφορά μηχανοκίνητα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών. Κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούσε να είναι νέα ονόματα μοντέλων. Αλλά τι σημαίνουν αυτά και ποιά μπορεί να είναι η χρήση τους;

Volkswagen ID. Lobo, ένα ηλεκτρικό buggy;

ID. LOBO, Η κληρονομιά του λύκου στη Volkswagen

Η λέξη «Lobo» σημαίνει στα ισπανικά λύκος, κάτι σημαντικό στην κουλτούρα της Volkswagen για πολλούς λόγους. Καταρχάς,η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει έδρα στο Wolfsburg, Γερμανία, αλλά κυρίως η μάρκα έχει ιστορία με ονόματα που έχουν σχέση με τον λύκο.

Οι πιο μυημένοι στη μάρκα θα γνωρίζουν το Volkswagen Lupo. Ένα μικρό τρίπορτο αυτοκίνητο που παράχθηκε από το 1998 έως το 2005. Το Lupo σημαίνει επίσης λύκος, αλλά στην Ιταλική γλώσσα. Στη συνέχεια, έχουμε το Volkswagen Amarok, μια λέξη στη γλώσσα των Ινουίτ σημαίνει επίσης λύκος.

Volkswagen ID. Lobo, ένα ηλεκτρικό buggy

Το όνομα «Lobo» έχει επίσης ιστορία στη Volkswagen. Καθώς τη δεκαετία του ’60 και του ’70, μια σειρά από ειδικής κατασκευής buggy, με βάση το σασί του Beetle, ήταν γνωστές ως El Lobo. Πρόσφατα βρήκαμε οκτώ νέα εμπορικά σήματα που υποβλήθηκαν από τη Volkswagen, ένα εκ των οποίων ήταν το Angra. Γιατί το αναφέρουμε αυτό; Διότι ένας βραζιλιάνος κατασκευαστής αυτοκινήτων που λέγεται Angra είχε κατασκευάσει buggy με βάση αυτοκίνητα της Volkswagen τη δεκαετία του ’80.

Η Volkswagen ίσως ετοιμάζει ένα νέο Buggy

Η σύμπτωση να υποβάλει η Volkswagen αίτηση για δύο εμπορικές ονομασίες που σχετίζονται με buggy μέσα σε μια εβδομάδα είναι πολύ μεγάλη. Η μάρκα ίσως ετοιμάζει ένα νέο όχημα τύπου buggy, με διαφορετικά ονόματα για διαφορετικές αγορές. Το Angra θα ήταν ιδανικό για τη Νότια Αμερική, ενώ το όνομα Lobo είναι περισσότερο γνωστό στη μέση και βόρεια Αμερική. Το πρόθεμα ID. στο τελευταίο εμπορικό σήμα υποδηλώνει ηλεκτροκίνηση. Που σημαίνει μια πιθανή χρήση της πλατφόρμας MEB ή ίσως την εξελιγμένη αρχιτεκτονική MEB2 που αναμένουμε να υποστηρίξει τα δύο ηλεκτρικά off-road.

Προηγουμένως η Volkswagen είχε αποκαλύψει ένα ID. Buggy με την αρχιτεκτονική MEB. Αυτό παρουσιάστηκε δίπλα στο εμβληματικό Meyers Manx, που έχει αναβιώσει ως ηλεκτρικό buggy. Η VW ακύρωσε τα σχέδια παραγωγή του ID. Buggy το 2020, αλλά πολλά έχουν συμβεί από τότε. Ίσως να είναι πάλι επί τάπητος.

Volkswagen ID. Lobo, ένα ηλεκτρικό buggy;

Τι γίνεται με τα ID. Core και ID. Run;

Τα άλλα δύο εμπορικά ονόματα δεν έχουν κάποια ιστορική σημασία για τη μάρκα. Πέρα από έναν μαραθώνιο της Volkswagen στην Κίνα με το όνομα ID. Run, δεν μπορούμε να βρούμε άλλη χρήση της ονομασίας Run από τη Volkswagen. Ίσως η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να κάνει περισσότερες τέτοιες εκδηλώσεις στην Ευρώπη.

Όσο για το ID. Core, δεν μοιάζει με όνομα ενός μοντέλου, αλλά με κάτι που έχει σχέση με το λογισμικό ή ίσως με το σύστημα infotainment.

Όπως συμβαίνει πάντα με τις αιτήσεις εμπορικών σημάτων, η μάρκα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει αλλά μπορεί και όχι. Μερικές φορές, τα πνευματικά δικαιώματα προστατεύονται απλώς για να αποτραπεί η χρήση παρόμοιων ονομασιών από ανταγωνιστές. Αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε αν η ανακάλυψη του carbuzz.com αφορά όσα ανέλυσε παραπάνω.

Πηγή: carbuzz.comΠηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Πάνω από 2 εκατομμύρια είναι τα φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία απειλούνται με κατασχέσεις και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, εισοδημάτων, κινητών και ακίνητων περιουσιακών...

Πολιτική

Διαδέχονται η μια την άλλη οι αποκαλύψεις για την…απόβαση των Αλβανών στο Γαλάτσι λόγω της έλευσης του Έντι Ράμα Νέα ντοκουμέντα για την…απόβαση Αλβανών...

Ροή ειδήσεων

Το χρηματιστηριακό ράλι που ξεκίνησε πριν έναν μήνα έχει «τραπεζική σφραγίδα». Τα καλά αποτελέσματα των τραπεζών, η ανάκαμψη στις διεθνείς αγορές, οι αναβαθμίσεις από...

Αυτοκίνητο

Του Γιώργου Παλληκάρη Τί κι αν ο καιρός ήταν μουντός και γεμάτος σκόνη; Αμέσως όλα θύμισαν καλοκαίρι και το κλίμα έφτιαξε μόλις αντικρίσαμε στη...