ΥΛΙΚΑ
1 ¼ – 1 ½ κιλό ψαχνό µοσχαράκι γάλακτος (άσπρο κρέας), σε 1 κοµµάτι (νουά κατά προτίµηση)
1 καρότο ξεφλουδισµένο σε ροδέλες
1 χοντρό κλωνάρι σέλινο (ή 3-4 κλωναράκια), τεµαχισµένο
1 µέτριο κρεµµύδι σε φετάκια
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
4-5 κλωναράκια µαϊντανό,
1 φύλλο δάφνη
1 φλ. λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Σος τόνου:
250 γρ. τόνος κονσέρβας σε ελαιόλαδο, στραγγισµένος,
6 φιλετάκια αντσούγιας, στραγγισµένα
1 φλ. ελαιόλαδο
1 κουταλιά χυµό λεµονιού + 1 κοφτό κουταλάκι ξύσµα λεµονιού
3 κουταλιές στραγγισµένη κάπαρη + επιπλέον για γαρνίρισµα
1 ¼ φλ. µαγιονέζα
Φετάκια λεµονιού για το σερβίρισµα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε το µοσχάρι (σε ένα κοµµάτι) σε µια µεγάλη κατσαρόλα και προσθέτετε το καρότο, το σέλινο, το κρεµµύδι, το σκόρδο, το µαϊντανό, τη δάφνη και αρκετό νερό που να το σκεπάζει καλά και το αφήνετε να κοχλάσει. Ρίχνετε µέσα το κρασί, αλάτι και πιπέρι και όταν κοχλάσει ξανά χαµηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και το σιγοβράζετε για 2 τουλάχιστον ώρες, µέχρι να µαλακώσει καλά, προσθέτοντας λίγο νερό όταν χρειάζεται. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει µέσα στο ζωµό του.
Ετοιµάζετε τη σος τόνου: Βάζετε όλα τα υλικά- εκτός από τη µαγιονέζα στη γυάλα του πολυµίξερ και τα χτυπάτε µέχρι να γίνει µια λεία, πηκτή, µπεζ σος. Την αδειάζετε σε ένα µπολ και ανακατεύετε µέσα τη µαγιονέζα. Την κρατάτε σκεπασµένη στο ψυγείο.
Στραγγίζετε το κρέας και πετάτε το ζωµό του. Το κόβετε µε κοφτερό µαχαίρι σε πολύ λεπτές φέτες. Απλώνετε λίγη σος τόνου σε µια πιατέλα, βάζετε από πάνω µια στρώση µε φέτες κρέατος, ύστερα τις σκεπάζετε µε σος τόνου. Σκεπάζετε την πιατέλα µε πλαστική µεµβράνη περιτυλίγµατος και το κρατάτε στο ψυγείο µέχρι το σερβίρισµα (µπορεί να κρατήσει στο ψυγείο και µέχρι 1 βδοµάδα). Το σερβίρετε γαρνιρισµένο µε κάπαρη και το συνοδεύετε µε φετάκια λεµονιού.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!