ΥΛΙΚΑ
5 φλ. (250 γρ.) σπανάκι χοντροκομμένο
2 2/3 φλ. (500 γρ.) ντομάτες ψιλοκομμένες
1 φλ. (115 γρ.) φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά (2 γρ.) αποξηραμένο δυόσμο
1 ½ φλ. (225 γρ.) αλεύρι Φαρίνα
2 κοφτά κουταλάκια αλάτι
½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
¼ φλ. (60ml) νερό
2 κουταλιές (30 γρ.) ταχίνι
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζετε το σπανάκι, τις ντομάτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το δυόσμο, το αλεύρι, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι. Σε ένα μπολ βάζετε το νερό και το ταχίνι και ανακατεύετε. Ρίχνετε το μίγμα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και πιέζετε μέχρι να βγει όλη η υγρασία από τις ντομάτες και να δέσει το μίγμα. Βάζετε λάδι σε ένα τηγάνι, θα σκεπάζει τους κεφτέδες μέχρι τη μέση, και το τοποθετείτε στη φωτιά να ζεσταθεί. Με δυο κουτάλια σχηματίζετε τους κεφτέδες και τους βάζετε στο τηγάνι. Αφήνετε να τηγανιστούν και μετά να γυρίσετε για να μην διαλυθούν. Αφήνετε να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές και βγάζετε σε ένα πιάτο που έχετε στρώσει χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε τους σπανακοκεφτέδες ζεστούς.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!