“Κέικ” είναι η δεύτερη απάντηση που μου έρχετα στο μυαλό – η πρώτη είναι ζυμαρικά- όταν με ρωτάνε “τι θα μπορούσες να τρως αποκλειστικά για την υπόλοιπη ζωή σου;”. Λατρεύω τα αφράτα κέικ αλλά και τα λίγο πιο στιβαρά, τα σούπερ υγρά αλλά και τα λίγο πιο στεγνούλικα, μου αρέσουν με γλάσο ή χωρίς γλάσο, λευκά, σοκολατένια ή χρωματιστά. Το θέμα είναι όμως ότι βαριέμαι να τα φτιάξω και όταν καμιά φορά μου έρθει η όρεξη, θέλω μία εύκολη και γρήγορη συνταγή. Γι’ αυτό και σήμερα σου απλοποιώ σε υλικά ένα από τα αγαπημένα μου κέικ, το τρουφάτο και αντί να το ψήσω στον φούρνο, το ψήνω στη φριτέζα αέρος μου Multipla XL KDF-580D Gruppe ώστε να μπορείς να το φτιάξεις εύκολα και γρήγορα ακόμα και μία καθημερινή.
Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στο Tik Tok , φτιάξε το κέικ και κάνε μας follow για περισσότερες συνταγές.
Super Tip
Η Φριτέζα αέρος Multipla XL KDF-580D Gruppe κάνει το υγιεινό μαγείρεμα εύκολο και γρήγορο. Διαθέτει 10 αυτόματα προγράμματα για εύκολο μαγείρεμα, αλμυρών & γλυκών συνταγών. Επιτέλους μπορείς να απολαύσεις αφράτο & ζουμερό κείκ, χωρίς φούρνο και αναμονές!
Συνταγή
Tρουφάτο κέικ στο air fryer
- Μερίδες: 4-6
- Χρόνος προετοιμασίας: 10-15 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
- Χρόνος αναμονής: 1-2 ώρες
- Φυλάμε το κέικ καλυμμένο σε δροσερό σημείο της κουζίνας για 4-5 μέρες.
Υλικά
- 230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ⅓ κ.γλ. αλάτι
- 1 κ.γλ. μπεικιν παουντερ
- 150 ml φυτικό ρόφημα χωρίς ζάχαρη ή γάλα
- 150 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 40 ml ελαιόλαδο
- 40 ml ηλιέλαιο
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ. τρούφα σοκολάτας
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1)Ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπεικιν παουντερ σε ενα μπολ και ανακατεύουμε.
2)Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το φυτικό γάλα, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και το εκχύλισμα βανίλιας .
3)Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα με τα υγρά και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ ίσα ίσα να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε τα 50 γρ. από τη σοκολατένια τρούφα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ενιαίο μείγμα.
4)Τοποθετούμε ένα ταψί λαδόκολλας στον κάδο της Φριτέζας αέρος Multipla XL KDF-580D Gruppe . Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ και ψήνουμε στους 190°C για 20 λεπτά.
5) Τρυπάμε με ένα μαχαίρι το κέντρο του κέικ και αν βγει καθαρό, αφαιρούμε το κέικ από τη Φριτέζα αέρος Multipla XL KDF-580D Gruppe, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τρούφα και το αφήνουμε για τουλάχιστον 1-2 ώρες να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Αυτό το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Στο Madame Ginger, προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε και οι ίδιοι στην κουζίνα μας και βάζουμε στο τραπέζι μας, brands τα οποία ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας και εστιατόρια στα οποία θα μας δείτε να τρώμε συχνά.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!