Υλικά
- 1 Χ 400 γρ. κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο
- 250 γρ. μπισκότα τύπου «Digestive»
- 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 325 ml κρέμα γάλακτος (χωρισμένο)
- 1 κ.γλ. ζελατίνη
- 2 κ.γλ. νερό
- 3 μεγάλες μπανάνες
- 1 κ.γλ. χυμό λεμόνι
Για την επικάλυψη
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- ½ φλ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γλ. βανίλια
- Τριμμένη σοκολάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε την κονσέρβα με το ζαχαρούχο γάλα, κλειστή, σε μια κατσαρόλα και προσθέστε νερό να καλυφθεί. Μόλις κοχλάσει, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να βράσει για 3 ώρες. Κατά διαστήματα προσθέτετε νερό ώστε η κονσέρβα να είναι πάντα σκεπασμένη. Μετά από 3 ώρες βγάζετε την κονσέρβα από το νερό και αφήνετε να κρυώσει τουλάχιστον 1 ώρα. Ανοίγετε την κονσέρβα και το γάλα σας έχει γίνει καραμέλα. Το αδειάζετε σε ένα μπολ. Μπορείτε σε αυτό το στάδιο να το φυλάξετε στο ψυγείο για 2 μέρες.
Θρυμματίστε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ ή με έναν πλάστη. Τα βάζετε σε ένα μπολ και περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε καλά και απλώνετε το μείγμα στη βάση ενός ταψιού 23 εκατοστών με αφαιρούμενα τοιχώματα στο οποίο έχετε βάλει αντικολλητικό χάρτι. Ψήνετε τη βάση για 10 λεπτά στους 175°C στον αέρα.
Βάζετε τη σοκολάτα σε ένα μπολ. Βράζετε 200 ml από την κρέμα γάλακτος και περιχύνετε τη σοκολάτα. Αφήνετε να σταθεί μερικά λεπτά και μετά ανακατεύετε να λιώσει η σοκολάτα και να έχετε μια βελούδινη γκανάς. Βάζετε την γκανάς πάνω από τη βάση μπισκότων και μεταφέρετε στο ψυγείο για να κρυώσει και να πήξει.
Βάζετε τη ζελατίνη σε μικρή κατσαρόλα ή μπρίκι με ¼ φλ. νερό. Την αφήνετε μερικά λεπτά να φουσκώσει. Μεταφέρετε το μπρίκι σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Προσθέστε στο μείγμα ¼ φλ. κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε. Όταν βεβαιωθείτε ότι η ζελατίνη είναι τελείως διαλυμένη προσθέστε ακόμα ½ φλ. κρέμα γάλακτος και αποσύρετε από τη φωτιά. Περιχύνετε με αυτό το μείγμα την καραμέλα. Ανακατέψτε καλά να αναμειχτούν και το μείγμα να είναι ομοιόμορφο. Περιχύνετε το μείγμα της καραμέλας πάνω στην κρύα σοκολατένια γκανάς. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο να πήξει καλά, καλύτερα από την προηγούμενη μέρα.
Κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις ανακατεύετε με το λεμόνι. Απλώστε τις μπανάνες πάνω από την καραμέλα.
Κτυπήστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη άχνη να γίνουν σαντιγί και καλύψτε τις μπανάνες. Διακοσμήστε με τριμμένη σοκολάτα.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!