Το χθεσινό ψητό κρέας μοιάζει λες και βγήκε μόλις από τον φούρνο με ένα απλούστατο και γρήγορο κόλπο που μας λύνει τα χέρια. Πώς; Αφήνοντας στην άκρη τον φούρνο μικροκυμάτων, το τηγάνι και την κατσαρόλα και πιάνοντας την τοστιέρα! Το «μαγείρεμα» στην τοστιέρα είναι πραγματικά ένας έξυπνος τρόπος να απολαύσουμε στο πιάτο μας ζουμερό και πεντανόστιμο, το κρέας της προηγούμενης μέρας, τις μέρες που ο χρόνος μας πιέζει και το μαγείρεμα φαντάζει γολγοθάς.
Τα ψητά της τοστιέρας
Το κοτόπουλο φούρνου με πατάτες, οι λαχταριστές μπριζόλες και το ζουμερό κατσικάκι από το κυριακάτικο τραπέζι μπορούν να διατηρήσουν τη γεύση και τη ζουμερή υφή τους, εάν επιλέξουμε να τα ζεστάνουμε στην τοστιέρα. Κι αν σας φαίνεται ασυνήθιστο, μια δοκιμή θα σας πείσει. Στην πραγματικότητα με τη χρήση της τοστιέρας, το κρέας -όσο παγωμένο και αν είναι από το ψυγείο- ζεσταίνεται ξανά στο 1/3 του χρόνου σε σύγκριση με εκείνον που χρειάζεται σε έναν συμβατικό φούρνο ή στο τηγάνι. Επιπλέον, διατηρεί την υγρασία του χωρίς να καίγεται ή να στεγνώνει, κάτι το οποίο συχνά κινδυνεύει να συμβεί ακόμα και στον φούρνο μικροκυμάτων.
Τα βήματα της επιτυχίας
Τι χρειάζεται να κάνουμε; Το μυστικό βρίσκεται στη λαδόκολλα. Η διαδικασία είναι απλή και εγγυάται το τέλειο αποτέλεσμα. Αφού βγάλουμε το κρέας από το ψυγείο, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια (αν χρειάζεται), το βάζουμε μέσα σε ένα κομμάτι λαδόκολλα και το τοποθετούμε στην τοστιέρα για περίπου 4 λεπτά. Η λαδόκολλα βοηθά το ψητό κρέας να ζεσταθεί ομοιόμορφα και να διατηρήσει αναλλοίωτη την υφή και τη γεύση του χωρίς να στεγνώσει.
Μια γρήγορη και οικονομική επιλογή
Το αποτέλεσμα; Ζουμερό κρέας σαν να βγήκε μόλις από το ταψί μέσα σε λιγότερο από 5 λεπτά. Μια εξαιρετικά γρήγορη και εκτός των άλλων «πράσινη» πρακτική που βοηθά να αποφύγουμε την αναμονή και την υψηλή κατανάλωση ενέργειας του φούρνου αλλά και την σπατάλη νερού στη προσπάθειά μας να πλύνουμε ταψιά, τηγάνια, κατσαρόλες και άλλα σκεύη για να ζεστάνουμε το χθεσινό γεύμα.
Το άρθρο της εβδομάδας
FOOD SCIENCE
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!