Στην κοσμοπολίτικη Πάρο και στο δεύτερο μεγαλύτερο χωριό του νησιού, μετά την Παροικιά, στη Νάουσα, η γαστρονομική κουλτούρα της Ιαπωνίας, σερβίρεται με φινέτσα και νοστιμιά στο πιάτο.
Πού; Στο YianiYamas, ένα εστιατόριο που στεγάζει την πρωτοβουλία τριών φίλων οι οποίοι ορμώμενοι από την αγάπη τους για το νησί αλλά και από την κουλτούρα της ιαπωνικής κουζίνας, ένωσαν τις επιχειρηματικές τους δυνάμεις κάτω από την ίδια στέγη.
Η ιδέα τους, εξ’ αρχής στηρίχτηκε στην αξιοποίηση αγνών πρώτων υλών του τόπου μας τα οποία σε άμεση σύνδεση με την εποχικότητα, έδωσαν έμπνευση στους Chef Take και Παναγιώτης που μπήκαν στην κουζίνα και δημιούργησαν εμπνευσμένες προτάσεις.
Μέσα σε ένα περιβάλλον που εκπέμπει την ομορφιά του Κυκλαδίτικου τοπίου και καλωσορίζει τους επισκέπτες του με ζεστασιά και σπιτική οικειότητα, απολαμβάνουμε την τριλογία σούσι, κοκτέιλ και ναργιλέ, αναθεωρώντας τις σκέψεις μας για το αν τελικά πρέπει ή θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας το νησί και να επιστρέψουμε στην πόλη.
Νάουσα-Πάρος, τηλ.: 22840 51117
Το άρθρο της εβδομάδας
FOOD SCIENCE
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!