Υλικά
120 γρ. κινόα
½ φλιτζ. κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. ρόκα, ψιλοκομμένη
½ φλιτζ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
¼ φλιτζ. Φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
250 γρ. ντοματίνια, μοιρασμένα
2 αγγουράκια, σε μικρά κυβάκια
100 γρ. φέτα
1 πίτα ψητή*, θρυμματισμένη
Για τα αμύγδαλα
90 γρ. αμύγδαλα πράσινη σφραγίδα «Λειβαδιώτη»
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
½ κουταλάκι αλάτι
¼ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι σκόνη σκόρδου
½ κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
Για το ντρέσινγκ
50 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλιά ταχίνι
2 κουταλάκια χαρουπόμελο
70 γρ. χυμό λεμονιού
Ξύσμα από ένα λεμόνι
¼ κουταλάκι αλάτι
¼ κουταλάκι πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε την κινόα σε 750 γρ. νερό που κοχλάζει με μια πρέζα αλάτι, για 12-15 λεπτά μέχρι να ανοίξει. Τη στραγγίζετε και την απλώνετε σε ένα ταψί να κρυώσει εντελώς.
Ετοιμάζετε τα αμύγδαλα βάζοντάς τα σε ένα μικρό ταψάκι μαζί με το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε ώστε να πάει το λάδι παντού. Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύετε όλα τα μπαχαρικά και το αλάτι. Πασπαλίζετε τα αμύγδαλα με το μείγμα και ανακατεύετε να πάει παντού. Ψήνετε τα αμύγδαλα στο φούρνο, στους 175°C για 4 λεπτά.
Για να φτιάξετε το ντρέσινγκ βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ και ανακατεύετε καλά.
Για να συναρμολογήσετε τη σαλάτα, βάζετε την ψημένη και κρύα κινόα σε ένα μπολ μαζί τα υπόλοιπα υλικά. Φυλάξτε τα μισά αμύγδαλα, μισή φέτα και μισή πίτα για πασπάλισμα. Σερβίρετε κρύα.
Για να φτιάξετε ψητή πίτα παίρνετε μια κυπριακή πίτα και την ανοίγετε. Τοποθετείτε τα δύο κομμάτια σε ένα ταψί φούρνου με την ψίχα προς τα πάνω και αλείβετε με ελαιόλαδο. Πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη ξηρή αν θέλετε και ψήνετε στους 150°C στον αέρα μέχρι να γίνει χρυσαφένια και τραγανή. Όταν κρυώσει εντελώς, τη σπάζετε με τα χέρια σας σε μικρά κομματάκια.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!