Θέλω να δώσεις μία ευκαιρία στο τόφου, φτιάχνοντας αυτήν την συνταγή. ξέρω ότι σου φαίνεται βαρετό ίσως και πολύ κακό, αλλά πίστεψε με δεν το έχεις φάει όπως πρέπει. Αυτός ο γύρος είναι crispy αλλά και ζουμερός, πεντανόστιμος από τον τέλειο συνδυασμό μπαχαρικών που έχουμε κάνει, θρεπτικός αφού είναι γεμάτος πρωτεϊνη υψηλής βιολογικής αξίας και πολύ χαμηλός σε λιπαρά και πολύ εύκολος στο μαγείρεμα. Τι άλλο θες να φας αυτήν την Τσικνοπέμπτη -και όχι μόνο- σαν άνθρωπος μαζί με την παρέα σου; Τίποτε άλλο, i promise, μόνο αυτόν τον θεικό γύρο από tofu.
Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στο Instagram, φτιάξε τον δικό σου plant-based γύρο από tofu ανέβασε τη δημιουργία σου σε Instagram story και κάνε mention @madamegingercom για να τη θαυμάσουμε και εμείς!
Συνταγή
Plant-based γύρος από tofu
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10-15 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 25-30 λεπτά
- Χρόνος αναμονής: 45 λεπτά – 8 ώρες & 20 λεπτά
- Φυλάσσουμε τον γύρο καλυμμένο στο ψυγείο για 3 μέρες & το τζατζίκι καλυμμένο στο ψυγείο για 2 μέρες.
Υλικά για τον γύρο:
- 200 γρ. firm tofu
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας, με λιγότερο αλάτι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. κόλιανδρος, σε σκόνη
- 1 κ.γλ. σκόνη σκόρδο
- ½ κ.γλ. κύμινο
- 1 κ.γλ. ξερή ρίγανη
- ¼ κ.γλ. κανέλα
- 1 κ.γλ. πιπέρι καγιέν
- 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το plant-based τζατζίκι:
- 200 γρ. γιαούρτι σόγιας, χωρίς ζάχαρη
- 1 κ.γλ. μουστάρδα
- 1 κ.γλ. μηλόξυδο
- 1 αγγουράκι, χοντροτριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
- ελαιόλαδο
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το σερβίρισμα:
- 2 πίτες για σουβλάκι
- 1 ντομάτα, κομμένη σε φέτες
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες ανακατεμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)
- plant-based τζατζίκι ή άλλη σως της επιλογής μας
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Ξεκινά με τον γύρο. Βάζουμε το tofu στην κατάψυξη για τουλάχιστον 20 λεπτά. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για την μαρινάδα σε μεγάλο μπολ, αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
2) Τρίβουμε το τόφου σε πολύ λεπτές φέτες στην πλακέ πλευρά του τρίφτη αν είναι παγωμένο ή το κόβουμε με ένα μαχαίρι και το ρίχνουμε στο μπολ. Ανακατεύουμε απαλά να καλυφθούν όλες οι φέτες τόφου από τη μαρινάδα και αφήνουμε για 15-20 λεπτά ή όλο το βράδυ στο ψυγείο να μαριναριστεί.
3) Παράλληλα ετοιμάζουμε το τζατζίκι. Βάζουμε το αγγούρι σε σουρωτήρι, αλατίζουμε ελαφρώς και αφήνουμε για 5 λεπτά να βγάλει τα υγρά του. Στραγγίζουμε καλά το αγγούρι και το μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε & ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
4) Απλώνουμε τον γύρο σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 25-30 λεπτά. Ανακατεύουμε στα μισά του χρόνου και αφήνουμε να γίνουν τραγανός.
5) Μεταφέρουμε τον γύρο σε βαθύ τηγάνι, περιχύνουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. νερό και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
6) Σερβίρουμε με πίτα, λαχανικά της επιλογής μας και το plant-based τζατζίκι ή άλλη σως της επιλογής μας.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!