Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Pizza pronto (χωρίς μαγιά)

Pizza pronto (χωρίς μαγιά)



Pizza pronto (χωρίς μαγιά)

Χρόνος: ½ ώρα
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο


Υλικά (1 μεγάλη πίτσα)

1 ½ φλ. αλεύρι πίτσας + λίγο επιπλέον
1 κύπελλο 200 γρ. πλήρες γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλιά ελαιόλαδο για άλειμμα
5-6 κουταλιές έτοιμη σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια (από βαζάκι)
1 κουταλάκι ψιλοκομμένος βασιλικός
1 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
2 ντομάτες ρόμα (φοινικωτές) σε λεπτές ροδέλες ή 10-12 οβάλ μικρά ντοματίνια, κομμένα στα δυο
αλάτι, πιπέρι
Προαιρετικά: άλλα υλικά για πίτσα, όπως ζαμπόν, φετάκια πικάντικο σαλάμι, πιπεριές σε φετάκια, αντσούγιες, ελιές, μανιτάρια κ.λπ.

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C (με αέρα) και ντύνετε το ταψί του φούρνου μς αντικολλητική λαδόκολλα. Αλείφετε τη λαδόκολλα με το ελαιόλαδο και κρατάτε το ταψί στην άκρη.

Βάζετε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτετε το γιαούρτι. Το ανακατεύετε με κουτάλι μέχρι να υγραθεί όλο σχεδόν το αλεύρι και σχηματιστεί ένα μίγμα με μεγάλα κουβαράκια (αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλατοπίπερο). Το πλάθετε με τις παλάμες σας για να μαζευτεί σε μια μπάλα.

Πασπαλίζετε ελαφρά μια επιφάνεια εργασίας με αλεύρι, αδειάζετε πάνω την μπάλα της ζύμης και την ζυμώνετε για 1 λεπτό. Αν η ζύμη κολλάει πολύ στα χέρια σας, προσθέτετε ένα-ένα κουταλάκι αλεύρι και συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι να μην κολλάει. Αν η ζύμη είναι πολύ στεγνή, προσθέτετε 1 κουταλάκι νερό και συνεχίζετε το ζύμωμα.

Πλάθετε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο κομμάτι και είτε πιέζοντάς την με τις παλάμες σας (είναι πολύ εύπλαστη), είτε χρησιμοποιώντας πλάστη, την ανοίγετε σε ένα μεγάλο λεπτό ορθογώνιο, ή στρογγυλό φύλλο. Όσο πιο λεπτό είναι το φύλλο, τόσο πιο τραγανή θα γίνει η βάση της πίτσας. Μεταφέρετε το φύλλο στο προετοιμασμένο ταψί.

Απλώνετε τη σάλτσα ντομάτας στην επιφάνεια της ζύμης και σκορπάτε απάνω το βασιλικό. Ύστερα, μοιράζετε απάνω σε μια στρώση την μοτσαρέλα και την πασπαλίζετε με την παρμεζάνα. Τοποθετείτε πάνω αρμονικά τα φετάκια ντομάτας (ή τα ντοματίνια με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω), τα αλατοπιπερώνετε ελαφρά και τα πιέζετε λίγο με τα δάχτυλα για να μπουν στην μοτσαρέλα. (Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε πάνω τα υλικά της προτίμησής σας).

Ψήνετε την πίτσα στο φούρνο για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να αρχίσει να ροδίζει. Την βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει 1-2 λεπτά πριν την κόψετε και τη σερβίρετε.

Σημείωση: Αν δεν έχετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τότε ανακατεύετε στο αλεύρι 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ (2 κουταλάκια για κάθε 1 φλ.) και το κοσκινίζετε.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

Η Jennifer Lopez και ο Ben Affelck μπορεί να κατάφεραν να επανασυνδεθούν μετά από χρόνια, καθώς ήταν ζευγάρι μέχρι το 2002, όταν και αρραβωνιάστηκαν, όμως...

Αθλητικά

Σοκαρισμένοι είναι άπαντες στην Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου από τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ. Όπως είναι λογικό κανείς στην ομάδα δεν μπορείς να σκεφτεί...

Κόσμος

Τουλάχιστον δύο νεκροί και εννέα τραυματίες από ισραηλινό βομβαρδισμό στο κέντρο της Βηρυτού, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας του Reuters. Ένα πυκνό σύννεφο καπνού υψώθηκε...

Οικονομία

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανήγγειλε την υπογραφή μίας σημαντικής ενεργειακής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο Βελιγράδι...