Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Pasta & pizza lovers

Pasta & pizza lovers


Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ακόμη ένα κομμάτι σπιτικής πίτσας ή σε μια λαχταριστή μακαρονάδα; Σχεδόν κανένας. Είναι μάλιστα δύσκολο να βαρεθούμε τις γεύσεις τους αφού υπάρχουν σάλτσες και συνδυασμοί για πολλές και λαχταριστές παρασκευές.

Όσο αφορά την πίτσα, μπορεί να έχει αφράτη ή λεπτή ζύμη, να είναι λιτή με τυρί και σάλτσα ντομάτας, ή πληθωρική με μπόλικα υλικά. Έχει δε άλλη νοστιμιά όταν είναι σπιτική. Μια κλασική πίτσα είναι αυτή με ντομάτα, προσούτο και μοτσαρέλα που μπορεί να γίνει και κάπως διαφορετική αν προσθέσουμε το προσούτο και τον βασιλικό αφού ψηθεί η πίτσα. Αν μας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις θα βάλουμε καυτερή σάλτσα, αν προτιμάμε τις πιο ελαφριές θα αφαιρέσουμε τα αλλαντικά, και αν δεν αλλάζουμε με τίποτα την ελληνική κουζίνα θα φτιάξουμε πίτσα με ντομάτα, φέτα, ελιές, και κάπαρη.

Η ζύμη έχει οπωσδήποτε τα μυστικά της. Αφού την φτιάξουμε θα πρέπει να ξεκουραστεί στο ψυγείο για κάμποσες ώρες πριν τη χρησιμοποιήσουμε, ώστε να αποκτήσει την κατάλληλη υφή. Έπειτα θα την αφήσουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και θα την ανοίξουμε με μαλακές κινήσεις, από μέσα προς τα έξω. Είναι σημαντικό να μην πιέζουμε πολύ για μη σκιστεί. Δεν βάζουμε μεγάλη ποσότητα σάλτσας, γιατί θα δημιουργήσει μεγάλη υγρασία και θα βαρύνει το ζυμάρι. Φροντίζουμε ο φούρνος να είναι προθερμασμένος σε υψηλή θερμοκρασία και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, ανάλογα πάντα και με το πάχος του ζυμαριού.

Αυτό το Σαββατοκύριακο αγαπάμε το comfort food!

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.

Pasta & pizza lovers

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ακόμη ένα κομμάτι σπιτικής πίτσας ή σε μια λαχταριστή μακαρονάδα; Σχεδόν κανένας. Είναι μάλιστα δύσκολο να βαρεθούμε τις γεύσεις τους αφού υπάρχουν σάλτσες και συνδυασμοί για πολλές και λαχταριστές παρασκευές.

Όσο αφορά την πίτσα, μπορεί να έχει αφράτη ή λεπτή ζύμη, να είναι λιτή με τυρί και σάλτσα ντομάτας, ή πληθωρική με μπόλικα υλικά. Έχει δε άλλη νοστιμιά όταν είναι σπιτική. Μια κλασική πίτσα είναι αυτή με ντομάτα, προσούτο και μοτσαρέλα που μπορεί να γίνει και κάπως διαφορετική αν προσθέσουμε το προσούτο και τον βασιλικό αφού ψηθεί η πίτσα. Αν μας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις θα βάλουμε καυτερή σάλτσα, αν προτιμάμε τις πιο ελαφριές θα αφαιρέσουμε τα αλλαντικά, και αν δεν αλλάζουμε με τίποτα την ελληνική κουζίνα θα φτιάξουμε πίτσα με ντομάτα, φέτα, ελιές, και κάπαρη.

Η ζύμη έχει οπωσδήποτε τα μυστικά της. Αφού την φτιάξουμε θα πρέπει να ξεκουραστεί στο ψυγείο για κάμποσες ώρες πριν τη χρησιμοποιήσουμε, ώστε να αποκτήσει την κατάλληλη υφή. Έπειτα θα την αφήσουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και θα την ανοίξουμε με μαλακές κινήσεις, από μέσα προς τα έξω. Είναι σημαντικό να μην πιέζουμε πολύ για μη σκιστεί. Δεν βάζουμε μεγάλη ποσότητα σάλτσας, γιατί θα δημιουργήσει μεγάλη υγρασία και θα βαρύνει το ζυμάρι. Φροντίζουμε ο φούρνος να είναι προθερμασμένος σε υψηλή θερμοκρασία και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, ανάλογα πάντα και με το πάχος του ζυμαριού.

Αυτό το Σαββατοκύριακο αγαπάμε το comfort food!

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Οικονομία

Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης βρίσκονται 140 άτομα που ελέγχονται για εικονικές συναλλαγές και μία απόδοση ΦΠΑ, ύψους άνω των 11 εκ.ευρώ. Ο επικεφαλής της...

Αυτοκίνητο

του Νεκτάριου Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Ο Alessandro Di Mario με την Aprilia RS 660, είναι ο Πρωταθλητής του Twins Cup MotoAmerica για το...