Τελευταία #PastaExpress και πιστεύω ότι αφήσαμε την πιο comfort μακαρονάδα μας για το κλείσιμο. Εδώ μιλάμε για cucina povera, για τον αγαπημένο μου, θρεπτικό και χορταστικό συνδυασμό ζυμαρικού με όσπριο, την ιταλική pasta e fagioli, δηλαδή μακαρόνια με φασόλια! Για την σημερινή μου μακαρονάδα -την οποία μπορείς να μετατρέψεις σε comfort σουπίτσα αυξάνοντας απλά τα υγρά της συνταγής- δεν υπαρχει πιο ταιριαστό ζυμαρικό από το κοφτό MISKO, όπως δεν υπάρχε και πιο ταιριαστό σερβίρισμα από αυτό που κάνω στο τέλος του βίντεο με ωμό ελαιόλαδο και καυτερό μπούκοβο.
Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στο Tik Tok , φτιάξε το pasta e fagioli και κάνε μας follow για περισσότερες συνταγές.
Super Tip
To Κοφτό MISKO είναι υψηλής ποιότητας ζυμαρικό από 100% ελληνικό σιτάρι. Είναι αγαπημένο των παιδιών αλλά και των μεγάλων, αφού έχουμε συνδέσει το κοφτό μακαρονάκι με αγαπημένες σπιτικές συνταγές.
Συνταγή
Pasta e fagioli (Κοφτό μακαρονάκι με κόκκινα φασόλια)
-
Μερίδες: 4 -
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά -
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά -
Φυλάσσουμε την μακαρονάδα καλυμμένη στο ψυγείο για 2 μέρες.
Υλικά
-
1 λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο -
1 καρότο, ψιλοκομμένο -
1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο -
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες -
1 κ.σ. τοματοπελτέ -
250 γρ. τριμμένες ντομάτες -
1 λίτρο νερό ή ζωμός λαχανικών, καυτός -
300 γρ. Κοφτό MISKO -
240 γρ. κόκκινα φασόλια, κονσέρβα -
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι -
ελαιόλαδο
Υλικά σερβιρίσματος:
-
καυτερό ή γλυκό μπούκοβο
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓
@madamegingercom Υλικά -1 λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο -1 καρότο, ψιλοκομμένο -1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο -2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες -1 κ.σ. τοματοπελτέ -250 γρ. τριμμένες ντομάτες -1 λίτρο νερό ή ζωμός λαχανικών, καυτός -300 γρ. Κοφτό MISKO -240 γρ. κόκκινα φασόλια, κονσέρβα -αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι -ελαιόλαδο Υλικά σερβιρίσματος: -καυτερό ή γλυκό μπούκοβο Δες την εκτέλεση στο madameginger.com 🤟🏽 — 📸: @sofia.xeni #AD#MadameGingerCom ft. @MISKO #CookWithGinger #FoodMeHard #ComfortFood #pasta #pastarecipes #pastaexpress #f #fyp #foodtok #greektiktok
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Βάζουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και μόλις κάψει ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και το καρότο και σοτάρουμε για 6-8 λεπτά.
2) Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σκόρδο, τον τοματοπελτέ και σοτάρουμε για ακόμη 1-2 λεπτά. Περιχύνουμε με τις ντομάτες και τον ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει βράση.
3) Ρίχνουμε το ζυμαρικό Κοφτό MISKO και βράζουμε για τον μεγαλύτερο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Στο μισό χρόνο βρασίματος προσθέτουμε τα κόκκινα φασόλια ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο.
4) Αποσύρουμε από τη φωτιά περιχύνουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σερβίρουμε
Αυτό το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Στο Madame Ginger, προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε και οι ίδιοι στην κουζίνα μας και βάζουμε στο τραπέζι μας, brands τα οποία ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας και εστιατόρια στα οποία θα μας δείτε να τρώμε συχνά.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!