Η μεγάλη γιορτή της γαστρονομίας, τα βραβεία «ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ ΚΥΠΡΟΥ », επιστρέφει για τέταρτη χρονιά.
Ο μεγαλύτερος, επιδραστικότερος και εγκυρότερος θεσμός γαστρονομικών βραβείων, έρχεται για τέταρτη χρονιά στην Κύπρο από το αθηνόραμα και τον Φιλελεύθερο, με μια λαμπερή τελετή, που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου και θα είναι αφιερωμένη στην υψηλή γαστρονομία και στους καλύτερους της κυπριακής εστίασης.
Με εμπειρία ετών και τεχνική κατάρτιση, η καταξιωμένη επαγγελματική ομάδα των γευσιγνωστών από το αθηνόραμα, επισκέφτηκε πολλές φορές την Κύπρο στη διάρκεια της χρονιάς και δοκίμασε, αξιολόγησε και βαθμολόγησε με διεθνή πρότυπα και ιδιαίτερη αυστηρότητα περισσότερα από 1500 πιάτα κάθε είδους κουζίνας, σε 150 περίπου εστιατόρια, τα οποία προέκυψαν ύστερα από ενδελεχή μελέτη και ανάλυση της γαστρονομικής σκηνής του νησιού. Τα στοιχεία που εξετάζονται σε κάθε εστιατόριο είναι η ποιότητα των πρώτων υλών, η μαγειρική τεχνική, η αρμονία και η ισορροπία των γεύσεων, τα πρωτότυπα υλικά, οι ευφάνταστοι συνδυασμοί, η αισθητική εμφάνιση των πιάτων και η γενική αίσθηση που τελικά εκπέμπει το σύνολο όλων των επιμέρους στοιχείων. Το αποτέλεσμα, οι τελικές βαθμολογήσεις που οδήγησαν στη λίστα με την τελική κατάταξη των εστιατορίων, που θα βραβευθούν ως τα κορυφαία του 2024, σε τέσσερις κατηγορίες: Χρυσοί Σκούφοι, Top Notch, One to Watch και Κυπριακή Κουζίνα.
ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε, μάλιστα, αυτή η χρονιά προμηνύεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Εφτά συνολικά εστιατόρια μπαίνουν για πρώτη φορά στις βραβεύσεις, τρία εστιατόρια χάνουν το βραβείο τους, δύο πέφτουν στη βαθμολογική κλίμακα και έξι ανεβαίνουν στο επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι. Όπως μάλιστα μαθαίνουμε, τα βραβευμένα εστιατόριο φέτος θα είναι περισσότερα, με μια συγκεκριμένη πόλη της Κύπρου να κρατάει τα σκήπτρα της εστίασης στο νησί.
Η λαμπερή τελετή απονομής των Γαστρονομικών Βραβείων «Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2024» και το επίσημο δείπνο προς τιμήν των βραβευμένων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Four Seasons, στη Λεμεσό, και θα αποτελέσει ένα μεγάλο πολιτιστικό και κοσμικό γεγονός, στο οποίο θα παρευρεθούν προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, των τεχνών και των γραμμάτων, των επιχειρήσεων, των μέσων ενημέρωσης και, φυσικά, οι βραβευόμενοι.
Ο κορυφαίος και πολυβραβευμένος Έλληνας σεφ, Αλέξανδρος Τσιοτίνης θα είναι ο Guest chef της φετινής βραδιά.
GUEST CHEF
Ο κορυφαίος και πολυβραβευμένος Έλληνας σεφ, Αλέξανδρος Τσιοτίνης θα είναι ο Guest chef της φετινής βραδιάς, από τα χέρια του οποίου οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι θα απολαύσουν κάτι μοναδικό! Τιμημένος με 14 συνολικά Χρυσούς Σκούφους, αναγνωρίζεται ευρέως ως ένας από τους σημαντικότερους και πιο χαρισματικούς σεφ της χώρας, ως άξιος εκπρόσωπος της νέας γενιάς της Σύγχρονης Ελληνικής Γαστρονομίας. Παρόλο που δεν έχει ακόμα συμπληρώσει τέσσερις δεκαετίες ζωής, ο Αλέξανδρος διαθέτει μια εντυπωσιακή σταδιοδρομία, με αξιοσημείωτη εμπειρία στις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων στον κόσμο, δίπλα στα μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας γαστρονομίας. Μέσα από το μενού που έχει δημιουργήσει για το dîner de gala της φετινής τελετής, θα διηγηθεί τη δική του ιστορία, με την προσωπική του ταυτότητα να είναι διακριτή σε κάθε στάδιο. Ένα από αυτά και το πιάτο που τον ακολουθεί στην πορεία του τα τελευταία 15 χρόνια και που αποτελεί και ένα εκ των δημοφιλέστερων επιλογών στο δικό του εστιατόριο CTC στην Αθήνα. Όλα αυτά, με τη στήριξη του Group Executive Chef του Four Seasons Πανίκου Χατζηττοφή, του executive chef του ξενοδοχείου Παναγιώτη Χαραλάμπους και της μπριγάδας τους.
Masters of Ceremony της φετινής τελετής απονομής των Γαστρονομικών Βραβείων Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου, θα είναι ο ραδιοφωνικός παραγωγός Ηλίας Χαλντούπης και η δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός Μαρίνα Φιλιππίδου.
Τέλος, τα βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια της Κύπρου θα απονείμουν σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής, των επιχειρήσεων και του πολιτισμού.
Στιγμιότυπα από την περσινή διοργάνωση
ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ: EUROBANK Κύπρου
XΟΡΗΓΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ «ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ»: The Macallan
ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ «TOP NOTCH»: Quality Group
ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ: CIC Mercedes – Benz, Nespresso, St. Pellegrino & Acqua Panna, Οινοποιείο Παπαγιαννάκος, Staropramen Beer, Mövenpick
ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ: Ξενοδοχείο FOUR SEASONS
ΧΟΡΗΓΟΣ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ: Amaxulus
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ: Trapalides Hotel & Restaurant Supplies
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Αθηνόραμα, Ο Φιλελεύθερος
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!