Ξέρετε κανένα που μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό τους; Επειδή μάλλον όχι, σας προτείνω την πιο υγιεινή εκδοχή τους, ψημένα στο φούρνο και όχι τηγανιτά.
Συστατικά
2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (self raising), κοσκινισμένο
2 γεμάτα κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι αλάτι
½ φλ. γάλα
1 φακελάκι βανίλια
1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
1 κουταλιά βούτυρο λιωμένο
Για το γλάσο:
1 φλ. ζάχαρη άχνη
2-3 κουταλιές γάλα
1 κουταλάκι ροδόσταγμα Αγρού
1-2 σταγόνες σιρόπι τριαντάφυλλο Αγρού
Για το στόλισμα:
Αποξηραμένα ροδοπέταλα
Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο με ύψος 1 εκ. περίπου. Ακολούθως, παίρνετε 1 φλιτζάνι ή μια φόρμα με διάμετρο 8 εκ. και κόβετε το συνηθισμένο στρογγυλό σχήμα των ντόνατς. Με ένα πώμα μπουκαλιού νερού (2 ½ εκ.) αφαιρείτε μικρούς δίσκους από το κέντρο να γίνουν σαν δακτυλίδια.
Τοποθετήστε τα ντόνατς στο ταψί αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους 2 εκ περίπου. Δεν θα απλώσουν πολύ, θα ανέβουν. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά.
Παράλληλα, φτιάχνετε το γλάσο: Βάζετε τη ζάχαρη σε ένα μπολ και προσθέτετε το γάλα, το ανθόνερο και 1-2 σταγόνες σιρόπι τριαντάφυλλο. Ανακατεύετε μέχρι να πετύχετε ένα παχύρρευστο γλάσο. Μοιράζετε το γλάσο σε δυο μπολ και χρωματίζετε το ένα με 2 σταγόνες χρώμα ή και περισσότερες αν θέλετε να πετύχετε πιο σκούρο χρώμα.
Βουτάτε τα μισά ζεστά ντόνατς στο άσπρο γλάσο και τα υπόλοιπα στο ροζ. Στολίζετε με τις χρωματοκουκκίδες.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!