Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Musique Café & More: Μια farm to table εμπειρία με άρωμα Νάξου

Musique Café & More: Μια farm to table εμπειρία με άρωμα Νάξου


Ο σεφ Δημήτρης Βλάχος, αγαπάει τις ελληνικές γεύσεις που τις μεταφράζει με λεπτότητα αλλά και μεγάλη νοστιμιά, στο σύγχρονο γαστρονομικό ιδίωμα, δίνει θέση σε κάποια διάσημα πιάτα της ιταλικής κουζίνας και διαχειρίζεται άριστα τα κρεατικά. Μεγάλο ατού, οι αυθεντικές πρώτες ύλες από τη φάρμα των ιδιοκτητών στη Νάξο που φθάνουν καθημερινά στο όμορφο εστιατόριο στην Πλατεία Προσκόπων.

Ξεκινήσαμε το μεσημεριανό μας γεύμα μια κρύα μέρα με κοκορόσουπα αρωματισμένη με λάδι άνηθου, πατατούλες και καροτάκια. Μια σουπίτσα με πεντανόστιμο ζωμό, ελαφριά, με πολλά και πολύ τρυφερά κομματάκια κόκορα και πολύ ελαφριά καυτερή επίγευση στο τέλος. Κάποια άλλη φορά είχαμε απολαύσει τον κόκορα κρασάτο με χοντρά μακαρόνια, signature πιάτο του μαγαζιού με όλη τη νοστιμιά του πουλερικού ελευθέρας εκτροφής από τη φάρμα των ιδιοκτητών, του Μάκη Μικέ και του ξαδέλφου του Μάκη Ξενάκη από τη Νάξο.

Ναξιώτες και οι δύο, κάποια στιγμή αποφάσισαν να καλλιεργήσουν στα οικογενειακά τους κτήματα «Φάρμα Αθανάσαινα» και «Φάρμα Αμάδενα» στον κάμπο των Εγγαρών στη Νάξο, μια μεγάλη γκάμα γνήσιων βιολογικών οπωροκηπευτικών. Ανάμεσά τους, οι διάσημες πατάτες Νάξου (Π.Ο.Π.), ντομάτες, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, μαρούλια, καρότα, λάχανα, κουνουπίδια, αρωματικά χόρτα όπως μαϊντανός και άνηθος, φρούτα και πολλά πολλά άλλα. Η παραγωγή όμως δεν περιορίζεται στα λαχανικά. Στη φάρμα εκτρέφονται κοκόρια, κοτόπουλα και κότες ελευθέρας βοσκής για να έχουν πάντα φρέσκα αυγουλάκια, χοιρινά και αμνοερίφια. Πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας που αβαντάρουν σημαντικά τις εμπνεύσεις του σεφ, ο οποίος αν και δεν βάζει τις «αποδομήσεις» των κλασικών συνταγών στην ατζέντα του, κάνει μια υποχώρηση παραδίδοντας ένα σπουδαίο φαγητό.

Το «παστίτσιο ριγκατόνι σε κατσικίσιο γάλα» παίζει χωρίς αντίπαλο στην κατηγορία του. Τα ριγκατόνι al dente συνδυάζονται με ένα συνταρακτικής νοστιμιάς ραγού με κομματάκια από μελωμένο μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο. Από πάνω μια υπέροχη πανάλαφρη μπεσαμέλ με αρσενικό Νάξου ala minute, «καμένη» ελαφρά με το φλόγιστρο, στην οποία ο σεφ προσθέτει ενώπιον σας μια «ξυσιά» μοσχοκάρυδο. Γύρω από το φαγητό, λίγο κατσικίσιο γάλα, συνεισφέρει το δικό του ιδιαίτερο άρωμα.

Η νοστιμιά στην κουζίνα Δημήτρη Βλάχου, φαίνεται και στο κριθαρότο με μανιτάρια σελινόριζα και ταλιάτα. Εκλεπτυσμένος ο συνδυασμός της σελινόριζας και του μανιταριού έτσι όπως τα αρώματά τους ακούγονται χαμηλόφωνα, ενώ η ταλιάτα (λίγο παρακάτω θα πούμε για τα κρεατικά) σε λεπτούτικες φέτες είναι τρυφερή και τέλεια ψημένη. Να ζητήσετε από την κουζίνα να μαγειρέψει το κριθαρότο όπως το θέλετε. Μια παρέα δίπλα δήλωνε με έμφαση πως το ήθελε «μαλακό». Το δικό μας ήρθε al dente.

Ένα ολόκληρο ξεχωριστό κεφάλαιο του μενού είναι τα κρεατικά. Το χοιρινό, τα κοκόρια, τα κοτόπουλα, τα αρνιά, τα κατσίκια είναι από τη φάρμα τους. Το μοσχάρι, αν βρουν καλά σιτεμένο κρέας, το φέρνουν από τη Νάξο. Αν δεν κρίνουν ικανοποιητικό το σίτεμα, το φέρνουν από τον Όλυμπο. Δοκιμάσαμε μοσχαρίσια ταλιάτα πάνω σε άγρια χόρτα από τη Νάξο με συνοδεία κρέμας καπνιστής ντομάτας. Ήταν μοσχίδα Ολύμπου, άψογα σιτεμένη, άψογα ψημένη, με χόρτα στακάτα εμποτισμένα από τη νοστιμιά των χυμών της. Την κρέμα καπνιστής ντομάτας την απλώσαμε πάνω στο δικό τος ψωμί από dinkel και συνοδεύσαμε όμορφα τις μπουκιές μας.

Ρουστίκ πιάτο με ερεθιστικό άρωμα, το κότσι χοιρινό στη γάστρα μαριναρισμένο σε κόκκινο κρασί, με δεντρολίβανο, σκόρδο και πάπρικα και σάλτσα από τους χυμούς του κρέατος. Συνοδεύεται με πατάτες Νάξου – στεγνοτηγανισμένες και σωστά αλατισμένες, δικαιώνουν τη φήμη τους. Το T-bone 750+ γρ. με ψητά λαχανικά και κρέμα άιβαρ θα είναι η επόμενη επιλογή μας. Στο μενού υπάρχουν και μπιφτέκια μοσχαρίσια και από κοτόπουλου καθώς και ψητό φιλέτο κοτόπουλο.

Μια φέτα τηγανητή πολύ αλλιώτικη από τις άλλες, μας αιφνιδίασε λίγο πριν τέλος του γεύματος. Πανάλαφρη, παναρισμένη με panco με συνοδεία μιας άγλυκης αρωματικής μαρμελάδας πιπεριάς. Αν θέλετε μπορείτε να τιμήσετε τη Νάξο με μια ποικιλία από τα διάσημα τυριά της που όλα έρχονται από τα τυροκομεία του νησιού. Ανάμεσά τους φυσικά η Π.Ο.Π. γραβιέρα και το Π.Ο.Π. Αρσενικό.

Το επιδόρπιο ήταν πανακότα σοκολάτας με φρούτα του δάσους και κουλί ράσμπερι. Μια πανακότα από τις καλύτερες της πόλης, βελούδινη με δυνατή πικρόγλυκη σοκολατένια γεύση, ξινούτσικα φρέσκα φρούτα και φρεσκάδα ατελείωτη από το κουλί.

Στο μαγαζί (είναι all day), η δράση ξεκινά νωρίς με πρωινό και brunch σπεσιαλιτέ οι αφράτες ομελέτες με τα δικά τους αυγά. Η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή και μπορείτε να διαβάσετε ή να ασχοληθείτε με το κομπιούτερ σας. Η σάλα είναι κομψή και ψηλοτάβανη, με industrial στοιχεία, μοντέρνο design, επιβλητική μεγάλη μπάρα, ατμοσφαιρικό φωτισμό και ωραίες jazzy, soul και funk μουσικές.

Οι μεγάλες τζαμαρίες ολόγυρα αφήνουν το βλέμμα να περιπλανιέται στην πολυσύχναστη πλατεία Προσκόπων. Τραπεζάκια έξω στον στεγασμένο χώρο, απέναντι από το μικρό παρκάκι. Φροντισμένη wine list από τον ελληνικό αμπελώνα και μια επιλεγμένη λίστα από μπίρες, ελληνικές και ξένες. Το μαγαζί προσφέρει μια σημαντική cocktail list με εντυπωσιακά signature cocktails καθώς και όλα τα κλασικά καθώς και πολλά spirits. Χρειάζεται κράτηση για το βράδυ, ιδιαίτερα Παρασκευή και Σ/Κ.

info
Musique Café and More, Αρριανού 37, Παγκράτι, τηλ. 2107238900

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα έχει στη διάθεσή του για το υπόλοιπο της σεζόν τον Μόουζες Ράιτ εξαιτίας του θέματος υγείας το οποίο αντιμετωπίζει....

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ιστορία αναμεμιγμένη με βούτυρο, γάλα, μέλι και σοκολάτα, πασπαλισμένη στο χρόνο με κακάο και σερβιρισμένη με τα αρώματα μίας αλλοτινής εποχής. Το παλαιότερο ζαχαροπλαστείο...

ΕΛΛΑΔΑ

Στις φυλακές της Τρίπολης οδηγήθηκε ο 45χρονος αστυνομικός που κατηγορείται για βασανιστήρια και βιασμούς των ανήλικων παιδιών του και της συζύγου του, η οποία...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Προσθήκη στα αγαπημένα Υλικά 2 φλ. ζωμό βοδινού ή κότας (σπιτικό ή φτιαγμένο με ½ κύβο ζωμού), 1 φλ. λευκό, ξηρό κρασί 350-400 γρ....